Održana 14. Smotra klapa u Pazdehovi

Već 16 godina klapa Sveta Jelena Dramalj neumorno radi i stvara. Pjesma je ta koja povezuje i čini svako prijateljstvo posebnijim. Baš zbog takvog prijateljstva uvala Pazdehova u Dramlju već 14 godina je domaćin smotre klapa. Teško je prebrojati sve klape koje su sudjelovale na ovoj smotri, ali lijepo je iz godine u godinu ovdje susresti neka stara i upoznati neka nova lica.
Subota, 1.6.2024. probudila se okupana suncem. Pazdehova se probudila u najljepšem izdanju. A sa svih strana Lijepe naše, i šire, Svetojenklama stižu klapski gosti i prijatelji. Već od 17 sati kroz Pazdehovu zvoni klapska terca i poziva cijeli kraj da se pridruži klapskom slavlju. Ukupno 12 klapa stiglo je u Pazdehovu: ženske klape Hreljin, Anima Arbae, Puntape, Senjkinje te klapa Evo nas – žene, koje su za ovu smotru stigle iz Trajštofa u Gradišću. Muške klape Škrljevo, Cetinjani, Krijanca, Mirakul i Vinčace te mješovita klapa Šuferini.
Redale su se pjesme: narodne, obrade popularnih pjesama i kroz glazbu govorilo o životu ljudi i krajeva iz kojih klape dolaze. Svakako poseban i svečan trenutak koji je Dramlju veliki događaj i završetak proslave Dana mjesta i nebeske zaštitnice svete Jelene, već 14 godina.
Neno Pavinčić je dobio poseban pljesak jer je već 10 godina, vjerno, uz ovu smotru. Najavi  klape Sveta Jelena pridružila mu se klapska prijateljica, Ivana Mišetić, jedna „Ćakulona“ koja je posebnom najavom čestitala i članicama klape i njihovim obiteljima i svima koji ovaj događaj vole i podržavaju.

Nije lako godinama organizirati ovako veliku smotru, kroz koju prođe i do stotina pjevača, zato Svetojelenke zahvaljuju svima koji su svojim vremenom, radom i financijskim sredstvima omogućili da ova smotra živi.
Grad Crikvenica i TZG Crikvenice, MO Dramalj, EKO Murvica, ŽLU Crikvenica, ŠRD Lovrata, BK „Sv. Jelena“, Pekara „Aroma“, trgovina "Golman", restaurant "Domino", hotel "Vali" Dramalj, pizzeria "Remi", Rude, Dino, trgovina "Dramalj" - veliko Vam hvala.
Posebna zahvala uvijek vjernim ljudima iz sjene, koji se brinu da klapski svijet ne ostane ni gladan ni žedan: mama Jelica, Gabrići, barba Darko, barba Kuzma, Damir, Vedran, Vlasta, Sanja i Goca. Najfinija batuda se može probati samo na dramaljskoj smotri klapa.

I kako vas uvjeriti da i 2025. godine budete dio ovog događaja? Pustite srce da vas vodi na najsretnija mjesta, a Luka Pazdehova je, krajem svibnja pravo mjesto za to!

Tea Car

Podijelite