Održan 2. Međunarodni kongres Terme Selce na temu zdravlja djelatnika u kompanijama

U petak 12.05.2023. u Hotelu Katarina u Selcu na crikveničkoj rivijeri zdravlja održan je 2. Međunarodni kongres Terme Selce na temu zdravlja djelatnika u kompanijama pod naslovom „Korporativniwellbeing: godina poslije“ u organizaciji Poliklinike Terme Selce.
Pokrovitelji kongresa bili su Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, HTZ, AMCHAM, PGŽ, Grad Crikvenica.
Kongres je bio platforma za razvoj rasprave o tome kako poboljšati kulturu zdravlja i dobrobiti utvrtkama kroz najbolju praksu, edukaciju, re-edukaciju, preventivne zdravstvene i wellness programeuključujući digitalne alate, s ciljem povećanja učinkovitosti i produktivnosti, ravnoteže izmeđuposlovnog i privatnog života, a ponajviše „Radost života i rada“ kako je rekla inicijatorica kongresa prim.Vlasta Brozičević, dr. med., spec. fizikalne medicine i rehabilitacije, reumatologije.
U 4 panela 25 stručnjaka podijelila su najbolje prakse o mentalnom zdravlju, fizičkom zdravlju, zdravoj prehrani te radosti života i rada. Dodana vrijednost kongresa bila je i radionica o digitalnom preopterećenju u novim uvjetima rada, koju je vodila predstavnica Europskog parlamenta mr.sc. Barbara Beroš. Kao zaključak kongresa, kreirat će se i Selce Memorandum 2023., s preporukama za djelatnike i poslodavce koje će pripremiti stručnjaci kongresa, s fokusom na UN Agendu SDG 2030.
U večernjem dijelu programa po prvi puta su dodijeljene Corporate Wellbeing Global Award by TermeSelce – nagrade i priznanja za tvrtke koje njeguju kulturu brige o zdravlju i wellbeingu djelatnika. Ovogodišnji dobitnici nagrada su bili predstavnici dm – drogerie markt d.o.o., Zagrebačka banka d.d. i Virgin Pulse.
Treći međunarodni kongres Terme Selce na ovu veoma aktualnu temu najavljen je za svibanj 2024.godine.

crikva.hr

Podijelite