Odlično otvaranje košarkaša, protiv "Krka" +42

1 - Zdeslav Zorić i Mario Perić
2 - Trener Zoran Dragojević

DRUGA MUŠKA LIGA - ZAPAD  

1. kolo: CRIKVENICA' - KRK 99:57 (25:22, 24:16, 22:11, 28:8)    

Crikvenica, 28.10.2020. Gradska sportska dvorana. Bez gledatelja: Suci: Golić, Baki i Komadina.  

CRIKVENICA: Domijan, Veljačić 30, Car 12, Tikveša, Koščić, Tomas 14, Svetić 12, Modrić, Sviben 6, Benić 14, Perić 9, Zorić 2. Trener: Dragojević.
KRK: Malović 2, Matanić 3, Crkvenčić 2, Došen 6, Tomee 4, Karabaić 11, Krešić 29. Trener: Vlaisavljević.  

Košarkaši „Crikvenice“ sinoć su u otužnoj atmosferi Gradske sportske dvorane, u kojoj zbog epidemioloških mjera nije bilo gledatelja, odigrali prvu utakmicu novog prvenstva 2020./2021.
Za protivnike su imali košarkaše „Krka“ na čiji se zahtjev ova utakmica igrala sinoć, umjesto u subotu kako je rasporedom predviđeno.
Naši košarkaši predvođeni Maurom Veljačićem (30p,2s, 6 as)) došli su do uvjerljive pobjede koja je na kraju narasla ne velikih 42 koša razlike. Gosti koji su u Crikvenicu došli sa samo 7 igrača držali su korak samo u prvoj četvrtini, premda ni u jednom trenutku nisu bili u vodstvu. Njihov najveći domet bilo je izjednačenje početkom druge četvrtine (25:25), a onda je „Crikvenica“ iz minute u minutu dizala prednost, koja je do kraja poluvremena bila + 11 (49:38). U drugom poluvremenu uslijedila je potpuna dominacija domaćih košarkaša u svim segmentima igre, zadnjih dvadeset minuta rezultat je bio 50:19. Presudila je široka klupa domaćina i brojne rotacije kvalitetnih igrača koje trener Dragojević ima na raspolaganju.
U redovima „Crikvenice“ na centarskim pozicijama debitirali su Zdeslav Zorić i Mario Perić iskusni košarkaši koji su prijašnjih sezona igrali za „Škrljevo“ i „Rovinj“. Njihovim dolaskom naglašena je ambicija košarkaša „Crikvenice“ da se bore za prvo mjesto. Svoje prve seniorske minute odigrao je mladi Tin Tikveša (2006.g.), a svi igrači iz rostera participirali su u igri.    

Košarkaški klub "Crikvenica": Zoran Dragojević (trener), Branko Sviben, Mario Perić, Sandro Domijan, Zdeslav Zorić, Alen Tomas (dopredsjednik), Dalibor Latin (pomoćni trener), (stoje), Dino Koščić, Ivor Benić, Noa Svetić, Mauro Veljačić, Sven Car, Gabriel Beppe Tomas, Tin Tikveša (nedostaju: Alen Mandžuka, Marko Šulentić, Luka Đipalo, Andro Blažević i Jure Jurić)

Podijelite