Odlični rezultati naših boćara na turniru "Denis Ravera" u Monte Carlu

1 - Luka Gašpar i Karlo Šaban
2 - Filip Klarić i Lovro Šipek

Odlične rezultate postigli su boćarski reprezentativci Hrvatske na najvećem svjetskom boćarskom turniru za mlade boćare "Denis Ravera" održanom prošlog vikenda u Monte Carlu.
Konkurencija na turniru je bila izuzetno jaka, kao i svake godine. Nastupio je velik broj osvajača medalja sa nedavno održanog Svjetskog prvenstva, a naši boćari su se ponovno iskazali.
Igrale su se tri discipline (parovi klasično, precizno izbijanje i štafeta) u četiri kategorije (U15, U18, U23 i seniorke) tako da je podijeljeno ukupno 12 kompleta medalja. Hrvatski reprezentativci osvojili su čak 7 prvih mjesta, čime su bili najbolja reprezentacija na turniru.
U kategoriji U15 za Hrvatsku su igrali Ivan Načinović („Vargon“) i Niko Žiganto („Lovran“) koji su osvojili zlata prva mjesta u sve tri discipline. U štafeti su u finalu pobijedili Sloveniju 36:39, u paru također Sloveniju, a u preciznom izbijanju je najbolji bio Ivan Načinović.
Filip Klarić i Lovro Šipek (oba „Sveti Jakov“) predstavljali su Hrvatsku u kategoriji U18. Osvojili su prvo mjesto u paru (u finalu su pobijedili Slovence), u štafeti su bili su bolji od Italije, a drugo mjesto je Filip Klarić osvojio u preciznom izbijanju.
U kategoriji U23 prvo mjesto u parovima osvojili su Karlo Šaban („Sveti Jakov“) i Luka Gašpar („Zrinjevac“) pobijedili su Monako u finalu, a u polufinalu sa čak 13:0 Francuze. Karlo Šaban je prvi u preciznom izbijanju dok u štafeti nisu ušli u borbu za medalje
Seniorke (U23) su osvojile drugo mjesto u štafeti, izgubile su od Francuske 44:41 u finalu, Ria Vojković je završila četvrta u preciznom izbijanju, a u paru djevojke nisu uspjele ući u završnicu.
Reprezentaciju Hrvatske vodili su izbornici Čedo Vukelić, Vjekoslav Matetić i Dean Klarić.

Hrvatska boćarska reprezentacija u Monte Carlu: Dean Klarić, Filip Klarić, Čedo Vukelić (izbornik), Karlo Šaban, Ivan Načinović, Niko Žiganto (stoje),Vjekoslav Matetić (izbornik), Ria Vojković, Ira Nimčević, Luka Gašpar i Lovro Šipek

Podijelite