Odličan rezultat Ivana Sundaća na Europskom online šahovskom prvenstvu

Ivano Sundać 

Sportaši se polako vraćaju na sportska borilišta nakon stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa. Stanku su čini se najbolje iskoristili šahisti koji su sudjelovali na brojnim online turnirima, na kojima su postigli zapažene rezultate.
Tako je mladi kadet Šahovskog kluba "Crikvenica" Ivano Sundać osvojio deveto mjesto u finalu Europskog online prvenstva u šahu u kategoriji od 1401-1700 rapid rejtinga. Nakon kvalifikacija  u kojima je zaigralo preko 800 šahista svih uzrasta, u istoj rejting  kategoriji, 274 igrača zaigrala su u finalu. Od 274  biti deveti, je ogroman uspjeh, imajući u vidu da je to europski nivo, da su igrali i seniori i kadeti.

- Online igranje ne leži svima jednako, no Ivano Sundać  je pronašao tajnu kako uživati, igrati i dobivati. Nažalost, online igranje omogućuje korištenje nedozvoljenih šahovskih programa, pa se uvijek iskristalizira određeni broj igrača koji pokušavaju biti što uspješniji uz pomoć varanja. No, veliki dio suci kontrolom otkriju. To se i ovdje dogodilo , pa je nakon provedenih dodatnih provjera i uklanjanja preko dvadeset igrača iz finalnog turnira,  Ivano dobio još  dva boda te je sa 7 bodova od maksimalnih 8 osvojio deveto mjesto u ukupnom poretk! S ovim fantastičnim rezultatom ostvario je pravo igranja u jačoj grupi od 1701-2000 danas u 18 sati i jednu od nagrada sponzora. - rekla je Julijana Plenča, voditeljica mladih crikveničkih šahista.

crikva.hr

Podijelite