Odličan nastup Škole rukometa Crikvenica na turniru u Karlovcu

Prošlog tjedna u organizaciji Škole rukometa Karlovac održano je 21. Međunarodno otvoreno prvenstvo Karlovca u mini i super mini rukometu za djevojčice i dječake rođene od 2012. do 2015. godine. U oba dijela natjecanja koji su se održali 16. i 23. travnja 2023. godine, ukupno je bila prijavljene 191 ekipa iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije iz 82 kluba. Inače, ovo se natjecanje smatra najprestižnijim u Hrvatskoj za ovu starosnu dob najmlađih rukometaša i rukometašica.
Na natjecanju je sudjelovalo i nekoliko ekipa Škole rukometa Crikvenica predvođenih trenerima Kristinom Grozdek, Emom Ljubanović i Matejem Stuparom te su postigli i odlične rezultate.

Najbolje rezultate postigla je ekipa dječaka sastavljena od igrača rođenih 2015. godine koja je u svojoj kategoriji osvojila prvo mjesto. U ekipi su bili Niko Trupković, Luka Malnar, Gabrijel Benić, Matej Matejčić, Karlo Lončarić, Alan Katušić, Fran Čupić, Borna Hica, Marko Zubčić, David Šoštarić, Ivan Matejčić i Vigo Budak. Najbolji strijelac u ovoj kategoriji bio je Marko Zubčić, za najboljeg golmana proglašen je Niko Trupković, a u najbolju petorku turnira izabran je i Vigo Budak.
Odličan rezultat postigle su i rukometašice rođene 2014. godine koje su u svojoj kategoriji zauzele 2. mjesto. U ekipi su bile Aurora Fučkar, Vita Vukić, Edita Klement, Ana Golomejić, Sara Matić, Mia Antić, Tara Domijan, Jana Milinović, Mia Ivančić i Mia Parać. Iz ove ekipe u najbolju petorku turnira izabrane su golmanica Aurora Fučkar, Vita Vukić i Edita Klement.
Dobre rezultate na ovom natjecanju postigle su i druge ekipe Škole rukometa Crikvenica – dječaci 2012. godište su zauzeli 6. mjesto, dječaci 2013. godišta su bili 5., a dječaci 2014. godišta su zauzeli 2. mjesto u malom finalu. Iz ove ekipe u najbolju petorku izabrani su Marino Bogdan i Deni Gajdek, a za najboljeg igrača proglašen je Maro Gržičić. Djevojčice 2012. godišta zaustavljene su u četvrtfinalu.

Mali rukometaši i rukometašice polaznici Škole rukometa Crikvenica, kojih ukupno ima sedamdesetak, vrijedno treniraju tri puta tjedno pod nadzorom Kristine Grozdek, Eme Ljubanović i Mateja Stupara. Kad završe Školu rukometa usmjeravaju se u Ženski rukometni klub „Murvica“ i Rukometni klub „Mornar Dramalj-Crikvenica“ te predstavljaju budućnost crikveničkog rukometa.

crikva.hr

Podijelite