Odličan nastup mladih crikveničkih vaterpolista na lošinjskom turniru "Dobri Dupin"

Mladi vaterpolisti Vaterpolo kluba "Crikvenica" nastupili su prošlog vikenda koji je na 18. tradicionalnom međunarodnom turniru "Dobri dupin" u Lošinju. Turnir je organiziran za igrače 2008. godišta i mlađe uz mogućnost korištenja trojice igrača 2007.-og godišta. Vaterpolisti VKC-a osvojili su drugo mjesto, što je dosad njihov najbolji rezultat na ovom turniru i ujedno, nakon osvojenog 3. mjesta na "Tintiliniću" u Slavonskom Brodu, nastavak dobrih rezultata crikveničkih vaterpolista ovog ljeta.

O uspješnom nastupu crikveničkih vaterpolista više smo saznali od klupskog tajnika Gorana Ježića:
- Ždrijeb nas je smjestio u grupu D sa sarajevskim "Invictumom" i "Budućnosti" iz Podgorice. Nažalost, mladi Crnogorci morali su u zadnji čas otkazati svoj nastup tako da je natjecateljska komisija, sukladno propozicijama turnira, odredila da dva puta u dva dana igramo u grupi s mladim Sarajlijama. U prvom susretu u petak bili smo bolji rezultatom 28:6, da bi u subotu ponovili dobru igru i savladali borbene Sarajlije sa 17:2.
Kao prvi iz skupine D u polufinalu smo se sastali sa prvim iz skupine C, a to je bila ekipa splitskog "POŠK-a 1937".
Kakvo li je to samo polufinale bilo!! Neviđena drama kakva se rijetko viđa i u sedmim utakmicama NBA doigravanja. Nakon našeg vodstva od 6 razlike "POŠK 1937" se vratio u utakmicu i doslovno golom u zadnjoj sekundi izborio peterce. Naime, zbog treće osobne (dva isključenja i skrivljeni peterac) morao je iz igre polovicom treće četvrtine jedan od naših stožernih igrača Žan Roko Domijan. U tom trenutku trener Zoran Brozičević morao je u igru uvesti mlađe igrače 2009. i 2010. godišta koji nisu mogli parirati starijim i fizički dominatnijim Splićanima. Malo po malo, kroz kontre i polukontre istopila se velika prednost VKC-a, a sve razigraniji Splićani su sa svakim golom bili još goropadniji. U posljednjoj sekundi susreta Splićani dodaju loptu svom igraču na drugu stativu koji poentira pored nemoćnog Turaka i golmana Miklića.
Uslijedila je drama peteraca. Trener Brozičević odredio je kao pucače: Adriana Čugalja, Dominika Strenju, Andriju Milkića, Lucasa Pavlića i Ivana Šurbeka. Splićani dva puta promašuju (jedna lopta iznad prečke i jedna obrana Andrije Miklića), dok naši pucači hladnokrvno realiziraju prva četiri peterca, tako da Ivan Šurbek nije ni morao pucati posljednji. Uslijedila je erupcija veselja, trener i igrači su se našli u moru znajući kakav su teret skinuli sa srca. MVP utakmice bio je Andrija Miklić koji je obranio dva peterca Splićanima i još zabio svoj peterac.

U kasnijem večernjem finalu nakon velikog psihološkog pražnjenja teško je bilo očekivati povoljan rezultat protiv odlične slovačke ekipe"Pirana Sport Club" iz Topolčany. Nakon našeg vodstva 4:3 polovicom treće četvrtine ostajemo zbog prigovora sucima bez Žana Roka Domijana i Dominika Strenje. Slovaci u tom trenutku lome utakmicu u svoju korist i odlaze na nedostižnu prednost. Mlađi klinci koji su u tom trenutku ušli u igru nisu imali snage uhvatiti priključak, ali imponira njihova borbenost i srčanost kojim su odigrali utakmicu. Na kraju pobjeda "Pirana Sport Club-a" rezultatom 11:5 (po četvrtinama 1:1, 1:2, 5:1, 4:1).

Osim osvojenog drugog mjesta, naš Ivan Šurbek se okitio titulom najboljeg strijelca turnira sa 32 gola. Uz spomenute Šurbeka, Domijana i Miklića odlični su bili Lucas Pavlić i Dominik Strenja, a krupnim koracima napreduju Adriano Čugalj i Ivano Dijanić.

Poredak ekipa na turniru:

1. Pirana Sport Club Topoľčany
2. Vaterpolo klub Crikvenica
3. Vaterpolo klub Vukovar
4. Vk Pošk 1937
5. VK Marsonia Slavonski Brod
6. Vaterpolo klub Pula
7. HVK Jadran Neum
8. VK Invictum Sarajevo
9. Vaterpolo klub Lošinj
10. Vaterpolo klub Borac
11. WBV-Graz Wasserball / Wasserballsektion des Wiener Sport-Clubs

Najbolji igrač: Lukas Cebo (Pirana Sport Club Topoľčany)
Najbolji vratar: Josip Glavinić (HVK Jadran Neum)
Najbolji strijelac: Ivan Šurbek 32 gola (Vaterpolo klub Crikvenica)

crikva.hr

Podijelite