Odbojkašice "Crikvenice" uspješne na Prvenstvu Hrvatske za kadetkinje

1 - ŽOK "Crikvenica": Aleksandra Kolmanić (pomoćna trenerica), Matea Mikulec, Lana Luksetić, Laura Mađerić, Tara Radanović, Linda Mađerić, Dorotea Šimić i Alen Pavačić (trener) (gornji red), Ema Reljac, Paola Škraljsky, Lucija Car i Leona Bondžić
2 - Zadovoljstvo nakon pobjede protiv ekipe ŽOK-a „Trogir“
3 - Crikveničke odbojkašice kod „Morskih orgulja“ u Zadru

Kadetkinje Ženskog odbojkaškog kluba „Crikvenica“ osvojile su 13. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u odbojci za kadetkinje (U-17). Na prvenstvu su nastupile ukupno 32 ekipe iz cijele Hrvatske.  
U grupnoj fazi natjecanja crikveničke odbojkašice su ostvarile dvije pobjede i jedan poraz. Rezultatom 2:0 pobijedile su ekipu ŽOK-a „Enna Vukovar“ i ekipu OK-a „Karlovac“, dok su istim rezultatom od 2:0 poražene od ekipe HAOK-a „Rijeka CO“, ekipe koja je u konačnici osvojila 3. mjesto na prvenstvu. Na taj način ekipa ŽOK-a „Crikvenica“ je osvojila 2. mjesto u grupi i plasirala se u osminu finala.  

U osmini finala crikveničke odbojkašice su rezultatom 2:0 poražene od ekipe OK-a „Split“, ekipe koja je u konačnici osvojila naslov državnih prvakinja.  

Nakon poraza u osmini finala kadetkinje ŽOK-a „Crikvenica“ su odigrale tri utakmice za plasman od 9. do 16. mjesta. Postigle su dvije pobjede i jedan poraz te su u konačnici ostvarile plasirale na 13. mjesto od ukupno 32 ekipe. U tom dijelu natjecanja crikveničke su odbojkašice poražene rezultatom 2:1 od ekipe ŽOK-a „Ivanec“, dok su rezultatom 2:0 pobijedile svoje vršnjakinje iz ekipe ŽOK-a „Ferivi Višnjevac“ i ekipe ŽOK-a „Trogir“.  

Alen Pavačić (trener): „Nakon godinu i pol dana u kojem nismo odigrali niti jednu službenu utakmicu, otišli smo na kadetsko Prvenstvo Hrvatske. Očekivanja su bila takva da odigramo turnir prema trenutnim mogućnostima i da polušamo ostvariti čim više pobjeda. U tome smo u potpunosti uspjeli jer imamo četiri pobjede i tri poraza od kojih su dva poraza od najboljih kadetskih ekipa u Hrvatskoj, od ekipe "Rijeke", koja je u konačnici osvojila treće mjesto, te od ekipe "Splita", koja je osvojila naslov državnih prvakinja. Naše djevojke su cijeli turnir odigrale borbeno i požrtvovno ali se vidi nedostatak treninga i natjecanja. Na kraju moram zahvaliti svima koji su omogućili da odigramo ovaj turnir i da pokažemo kako ova ekipa ima dobru perspektivu.“ 

crikva.hr  

Podijelite