Odbojkašice "Crikvenice" na završnici Prvenstva Hrvatske za kadetkinje (U-17)

1 - Paola Škraljsky

Nakon 24 odigrane ligaške utakmice županijske i regionalne razine, uz 19 pobjeda i 5 poraza, kadetska ekipa (U-17) ŽOK-a „Crikvenica“ se plasirala na završnicu Prvenstva Hrvatske, među 16 najuspješnijih kadetskih ekipa u državi u natjecateljskoj sezoni 2021./22.
Nakon 14 godina to je najveći uspjeh jedne kadetske ekipe ŽOK-a „Crikvenica“ u njegovoj 24 godišnjoj povijesti.

Državno prvenstvo će se održati u Zadru od 27. do 29. svibnja. Pravo nastupa na državnom prvenstvu stekle su po 4 prvoplasirane ekipe s regionalnih natjecanja iz 4 regije (sjever, istok, zapad i jug), ukupno 16 ekipa.
Pravo nastupa na tim regionalnim natjecanjima stekle su po 2 prvoplasirane ekipe sa županijskih natjecanja. Uz kadetsku ekipu ŽOK-a „Crikvenica, iz regije zapad na državno prvenstvo su se plasirale kadetske ekipe HAOK „Rijeka CO“, OK „Pula“ i OK „Funtana Vrsar“.

U ponedjeljak 23. svibnja u prostorijama Hrvatskog odbojkaškog saveza u Zagrebu su izvučene ekipe po grupama prvog kruga natjecanja. Ekipa ŽOK-a „Crikvenica“ je u grupi B u kojoj su još kadetkinje HAOK„Mladost“ iz Zagreba, OK „Marina Kaštela“ iz Kaštela i ŽOK „Našice“. Dakle, ekipa „Crikvenica“ je u grupi s kadetkinjama iz klubova koji su ove godine prvoplasirana (HAOK „Mladost“) i drugplasirana (OK „Marina Kaštela“) ekipa u seniorskom natjecanju Prvenstva Hrvatske.
Odbojkašice „Crikvenice“ prvu utakmicu na završnici Prvenstva Hrvatske igraju u petak 27. svibnja protiv ekipe HAOK „Mladost“. Od 16 kadetskih ekipa koje su stekle pravo nastupa na državnom prvenstvu samo je ekipa ŽOK-a „Crikvenica“ sudionik čija se je seniorska ekipa u natjecateljskoj sezoni 2021./22. natjecala u 2. hrvatskoj odbojkaškoj ligi. Seniorke svih ostalih ekipa sudionica državnog prvenstva su se u natjecateljskoj sezoni 2021./22. natjecale u Super ligi, njih 8, te u Prvoj ligi i Prvoj B ligi, njih 7.

Crikveničke će odbojkašice na državnom prvenstvu u 3 dana odigrati ukupno 6 utakmica, a za ekipu će nastupati: Leona Bondžić, Rea Džekić, Nola Gašparović, Nadalina Jelovac, Laura Mađerić, Linda Mađerić, Matea Mikulec, Anamaria Petrušanec, Tara Radanović, Ema Reljac i Paola Škraljsky. Ekipu će voditi trener Marko Pavičić i pomoćna trenerica Aleksandra Kolmanić.

Podijelite