Od srijede ugradnja senzora "Smart parking" na potezu od pošte do "Miramara"

Obavještavamo građane i poslovne subjekte na području Grada Crikvenice da će u srijedu, 3. srpnja 2024. godine, od 21 sat započeti radovi na ugradnji sustava „Smart parking“.
Ovaj sustav predstavlja digitalno rješenje za upravljanje kapacitetima parkirališta na otvorenim prostorima. Radovi će se odvijati noću do početka sljedećeg tjedna i obuhvatit će područje od pošte (ulica Ivana Skomerže 2) do hotela „Miramare“ (ulica Bana Jelačića 2).

Molimo građane i poslovne subjekte da privremeno premjeste svoja vozila s parkirnih mjesta na navedenim lokacijama kako bi se radovi mogli neometano izvesti. U tom periodu, po potrebi, će se zaustavljati promet, stoga molimo za razumijevanje.
„Smart parking“ sustav jedna je od mjera u sklopu projekta „Zelena i pametna Crikvenica“. Cijela investicija je vrijedna 74.058,60 eura (sa uključenim PDV-om).
Pomoću senzora koji se ugrađuju u svako parkirališno mjesto vrši se detekcija vozila te se podaci šalju u realnom vremenu do središnjeg poslužitelja u cloud-u. Podaci o zauzeću parkirališnih mjesta prikazuju se na zaslonima koji se postavljaju na željenim lokacijama kako bi se vozaču dala pravovremena informacija o mogućnostima zaustavljanja na određenom području te smanjila dugotrajna kruženja i prometne gužve. Info displej za informacije o broju slobodnih parkirnih mjesta je zaslon s tri znamenke koji se može koristiti za prikaz broja slobodnih parkirnih mjesta.
Osim putem zaslona, vozači mogu provjeriti raspoloživost parkirališnih mjesta na karti putem mobilnih aplikacija (Android, iOS) i odabrati navigiranje do parkirališta na kojem žele parkirati.  

crikva.hr

Podijelite