Od srijede u Crikvenici "Sajam cvijeća", traje "Mjesec plave ribe"

Program događanja na Rivijeri Crikvenica 12. - 18. rujna 2022.  

Mjesec plave ribe 9. - 30.9.2022.  POSEBNA PONUDA JELA OD PLAVE RIBE
Tijekom mjeseca posvećenog vladarici tradicionalne gastronomije našega kraja, počastite svoje nepce kreativnim menijima u odabranim ugostiteljskim objektima: Crikvenica: “Burin”, “Karoca”, “Trabakul”, restorani hotela “Crikvenica”, “Esplanade” i “Stypia” Jadranovo: “Feral” Selce: “Kantunić”, “Riva” i “Ulika”. Meni u 3 slijeda po cijeni od 150,00 kn, a meni u 5 sljedova po cijeni od 240,00 kn  
VIKEND GASTRO EVENTI U CRIKVENICI I SELCU  16. - 18.9.
Crikvenica, Preradovićeva ulica   
Posebna gastro ponuda jela od plave ribe (tuna burger, tartar od plave ribe, moderna verzija rupica), vinski kutak, craft pivo “Kirica”  18:00-23:00 
16.9. - Nastup glazbenog sastava “Baruffa”
17.9. - DJ večer
18.9. - Cooking show 10:00 – 13:00 / DJ večer 18:00 – 23:00  
Selce, “Tunar” Beach bar bistro 
Posebna gastro ponuda jela od plave ribe  18:00 – 22:00 (tartar od tune, tartar od divljeg lososa, Cezar salata sa sabljarkom, tuna steak s avokadom i mangom, domaće šurlice sa slanim inćunima i crnim tartufom, tuna steak „Nobu“, sabljarka steak „Big game“, losos steak „Wild Alaskan”) 
Petak/nedjelja - glazbeni program, cooking show
17.9. - Nastup klape “Kala”    

Srijeda, 14. rujna 2022., Crikvenica
Tradicionalno u jesen, Crikvenica će u razdoblju od 14. do 17. rujna biti domaćin 22. po redu "Sajma cvijeća". Sajam će biti otvoren od 8 do 19 sati ispred gradske tržnice. Navedena četiri dana bit će u znaku živih boja i opojnih mirisa, stoga nikako nemojte zaboraviti posjetiti Festival cvijeća. Osim što sajam ima prodajni karakter, posjetitelji će moći od iskusnih stručnjaka saznati brojne korisne savjete o uzgoju i njezi biljaka te uređenju interijera i eksterijera.  
Udruga umirovljenika Grada Crikvenice i  Općine Vinodolske će u petak, 16.9., na istoj lokaciji održati prigodnu cjelodnevnu radionicu pod nazivom „Samoniklo ljekovito bilje našeg podneblja“. Organizator sajma: Udruga „Point“ Suorganizator: TZG Crikvenice Pokrovitelji: Grad Crikvenica, Eko Murvica d.o.o.  

Petak, 16. rujna – nedjelja, 18. rujna 2022., Selce
8. izdanje „Trke oko Krka“, atraktivne navigacije oko "zlatnog otoka", duljine 55 nm održat će se od 16. do 18.9.2022. Noćna navigacija i različita lica akvatorija, od primorske bure, do bonace i kurenta, pravi su izazov za jedriličare!   Regata će startati 16. rujna 2022. u 19 sati ispred luke Novi Vinodolski, a ulazak u cilj predviđen je ispred luke u Selcu. Popularnoj "Trki oko Krka" rado se priključuju atraktivne regatne jurilice kao i obiteljski krstaši, podjednako željni avanture. Posadama koje žele sudjelovati, a nemaju brod, rado ćemo pomoći da ga osiguraju u suradnji s nekom od lokalnih charter tvrtki na našem području. Uoči starta regate jedriličare očekuje dobrodošlica u luci Novi Vinodolski gdje će se odvijati prijave, pregled jedrilica i opreme, domjenak dobrodošlice i završne pripreme za start. U pripremi su i zanimljive poslovne te stručne prezentacije, a za obitelji i osobe u pratnji jedriličara bit će organizirano praćenje starta s izletničkog broda "Mali Marino". Suradnjom sa Green Sail inicijativom želimo pomoći u borbi protiv onečišćenja obale i mora te kroz zajedničku viziju i kroz naše regate educirati, inspirirati i motivirati nautičku zajednicu prema zaštiti mora kroz održive ekološke prakse. U skladu s time sva plovila koja će sudjelovati na  regati dobiti će Green Sail zastavicu i edukativne letke sa eko pravilima o postupanju s otpadom generiranog tijekom regate kojega sudionici moraju vratiti na kopno i propisno razdvojiti. Organizatori utrke su jedriličarski klubovi Yacht club "Burin" iz Novog i "Jadro" iz Selca.  

Subota, 17. rujna 2022., Selce
U centru Selca održat će se nastup mladih tamburaša Hrvatske čitaonice Fischer - projekt "Tamburom kroz Hrvatsku"  s početkom u 19:00 sati.  

Subota, 17. rujna – nedjelja, 18. rujna 2022., Crikvenica
2. Crikvenica Majorette Festival održava se 17. i 18.9.2022. povodom 6. rođendana Mažoretkinja Grada Crikvenice. Festival je u organizaciji Mažoretkinja Grada Crikvenice.  

crikva.hr    

Podijelite