Obrtnici nastavljaju pomagati stradalima od potresa

1 - Faredin Ramadani i Kristijan Košćić na sanaciji šteta od potresa u Petrinji

Predsjednik Udruženja obrtnika Grada Crikvenice i Vinodolske općine Kristijan Košćić je zajedno s kolegama iz Vrbovskog dva dana boravio u Petrinji, gdje je radio na sanaciji krovova i dimnjaka. Po povratku sa stradalog područja prenio nam je svoja iskustva:
- Nakon što smo sudjelovali u akciji dostavljanja agregata, sada smo se u organizaciji Hrvatske obrtničke komore i Obrtničke komore PGŽ angažirali na sanaciji oštećenih krovova i dimnjaka u Petrinji i predgrađu Petrinje. Formirali smo 6 ekipa i za dva dana smo sanirali štete na 40 objekata koji nisu predviđeni za rušenje.
Čitava je akcija dobro organizirana, na terenu su nas dočekali domaći predstavnici udruženja obrtnika iz Petrinje i Siska, s popisima objekata na kojima treba raditi. Sve je išlo brzo i koordinirano, s obzirom na to da su radili majstori obrtnici koji znaju svoj posao, pa kako bi jedan objekt završili, prebacili bi se na drugi. Ostali smo dva dana, na način da smo prespavali u hotelu „Dream“ u Velikoj Gorici, čiji je vlasnik sve hotelske resurse stavio na dispoziciju volonterima koji sudjeluju u pomoći stradalom području.
Ovo nije naša zadnja akcija, nakon što statičari obave svoj dio posla nastavit ćemo s našim poslom. Tu ćemo ciljano ići na sanaciju šteta našim kolegama obrtnicima kako bi oni čim prije mogli nastaviti s radom, da se pokrene gospodarstvo, što je sada od velike važnosti.

Planirate li u okviru Udruženja još neke akcije za pomoć stradalima u potresu?

- Zamisao na čijoj realizaciji radimo je da u suradnji s Gradom Crikvenica izgradimo jednu kuću za obitelj na postradalom području. Grad bi osigurao sredstva za građevinski materijal, a naši obrtnici bi, svaki u svom dijelu, obavili potreban posao izgradnje kuće. Tu bi pomogli obitelj kojoj je pomoć stvarno potrebna, a nažalost takvih ima puno. Isto tako ostaje otvoren žiro-račun na kojem prikupljamo pomoć za stradale obrtnike da čim prije pokrenu posao i da život na Banovini krene koliko god je moguće. – rekao je Kristijan Košćić.


Podijelite