Obilježen Tjedan Crvenog križa (8. - 15.5.) i Svjetski dan Crvenog križa (8.5.)

Tjedan Crvenog križa započeo je obilježavanjem Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, 8. svibnja, u znak počasti osnivaču Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Henryju Dunantu, rođenom na taj dan 1828. godine u Ženevi.
Kako se ove godine obilježava i 25. godina Društva Crvenog križa PGŽ, na sam Svjetski dan Crvenog križa 8.5., u Rijeci je održana prezentacija rada županijskog Crvenog križa, te svih gradskih društava s područja PGŽ.
Gradsko društvo Crvenog križa Crikvenica se predstavilo kvizom o poznavanju Crvenog križa za građanstvo, koji su pripremili učenici Srednje škole dr. Antuna Barca, pod vodstvom prof. Milana Maruslovića. Učenici su i sami sudjelovali u ovoj manifestaciji, te sve sudionike počastili slasticama sa znakom Crvenog križa, donacijom Jadrana d.d. Crikvenica.
U suradnji s Policijskom postajom Crikvenica i auto-školom T.A. Crikvenica održana su i predavanja na temu sigurnosti u prometu za učenike 8. razreda OŠ Zvonka Cara.
Povodom Tjedna Crvenog križa Dječjem vrtiću „Radost“ uručeni su priručnici Odgoj za humanost od malih nogu, a skladište za odjeću i obuću GDCK Crikvenica posjetila su djeca Centra za pružanje usluga u zajednici Izvor Selce, pod stručnim vodstvom djelatnica Centra. Pri tome su donirali odjeću i obuću za potrebite. Ravnateljica GDCK Crikvenica im je zahvalila na donaciji, te ih kratko upoznala s funkcioniranjem skladišta za odjeću i obuću, kao i ostalim djelatnostima koje prvodi Crveni križ, a kao znak zahvale uručila i prigodne poklone Crvenog križa.
Tijekom Tjedna Crvenog križa planirana je i akcija mjerenja tlaka i šećera u Selcu koja je, zbog lošeg vremena, prebačena na ponedjeljak 20.05.2019. u vremenu 8:00 - 9:30 sati na Trgu u Selcu.

Zahvaljujemo JVP Grada Crikvenice i Eko-Murvici d.o.o. koji nam svake godine izlaze u susret i pomažu da se zastave Crvenog križa vijore u Crikvenici tijekom obilježavanja Tjedna Crvenog križa. – poručuju iz GDCK Crikvenica.

crikva.hr

Podijelite