Novi veslački sport promoviran na plaži Grabrova u Jadranovu

U Jadranovu je u nedjelju na plaži Grabrova održan prvi Coastal Beach Rowing Jadranovo 2024. Na prvom Memorijalu Andreja Smilovića nastupilo je više od 50 natjecateljica i natjecatelja iz Hrvatske, Austrije, Italije i Slovenije.
Coastal Beach Sprint je vrsta veslanja, ali ne kakvo svi poznaju - kombinira trčanje, utrkivanje, navigaciju (često na valovima) i snagu na terenu. Sprint veslanje počinje trčanjem na plaži - veslač trči od startne linije sa svoje desne strane i skače u svoj čamac te nastavlja s veslačkom utrkom u jednom od dva različita stila - Time trial (TT) i izbacivanje. Sposobnost prilagodbe promjenjivim uvjetima natjecanja testira se zajedno s fizičkim sposobnostima, a sve je gotovo za nekoliko minuta. Coastal beach sprint uvršten je u program za Olimpijske igre 2028. godine u Los Angelesu
Pobjeda u seniorskoj utrci Memorijal Andrej Smilović pripala je Mihaelu Girottu iz VK "Glagoljaš". U konkurenciji U19 samac za veslačice 1. mjesto osvojila je Lana Tucić iz VK "Jadran" , a u disciplini U19 Mix Mencer Elena i Romano Radović.

Fotografije: Elma Dujić

Podijelite