Niko Katunar pobjednik regate u Baški, Laura Čugalj druga

1 - Niko Katunar

Dok se u Crikvenici održavalo Prvenstvo Hrvatske u klasi ILCA najmlađi jedriličari "Vala" u klasi Optimist nastupili su na regati "Corinthia Cup" u Baški. Na ovoj regati je nastupilo 57 jedriličara i jedriličaki iz Hrvatske , a JD "Val" je imao osam natjecatelja.
Odličan je bio Niko Katunar koji je bio najbolji u konačnom plasmanu, a odmah do njega na drugoj poziciji završila je Laura Čugalj koja je ujedno bila prva među djevojčicama. U prvih deset na 7. mjesto plasirala se Doria Pajan, koja je u konkurencicji djevojčica bila treća. S najmlađim jedriličarima "Vala" bio je trener Sven Katnić. Od standardne ekipe optimistića "Vala" Andrej Uzelac i Lucijan Penava nisu sudjelovali na regati zbog zdravstvenih problema. Borna Mohač je nastupio u sastavu reprezentacije Hrvatske ne TEAM RACE regati "Trofeo Rizzoti" u Veneciji.

U subotu, prvog dana natjecanja mlade jedriličare dočekali su lijepi uvjeti za jedrenje, 6 - 8 čvorova zapadnjaka. Vjetar je izdržao cijeli dan te su odjedrena tri plova. Drugog dana jedrenja uvjeti su bili nešto drugačiji, flota je izašla na more gdje je puhala dosta jaka bura te su odjedrena još dva plova.

Rezultati jedriličara "Vala":
1. NIKO KATUNAR
2. LAURA ČUGALJ (1. mjesto u konkurenciji djevojčica)
7. DORIA PAJAN (3. mjesto u konkurenciji djevojčica)
21. KUZMA NAUMENKO
23. RITA LUKARIĆ-3. Djevojčica do 12g.
37. FILIP DRAGOJEVIĆ
46. ARIJAN SELIMOVIĆ
47. IVAN NAUMENKO

Jako smo zadovoljni rezultatima naših optimistića, pogotovo šta su kao klub bili najbolji na regati i ponovno vratili prijelazni pehar u Crikvenicu! - ističu u "Valu"

Bravo za cijelu ekipu i trenera, bio je ovo sjajan vikend za JD "Val".

crikva.hr

Podijelite