Nika Manestar se popela na 5. mjesto, Ursula Balas 11. nakon predzadnjeg dana SP-a!

1,2 - Nika Manestar
3 - Ursula Balas

Sve bolje vijesti dolaze nam sa Svjetskog prvenstva u jedrenju za klasu laser 4.7 iz kanadskog Kingstona. Jučer (za nas zapravo danas, zbog vremenske razlike) održana su još tri plova predzadnjeg dana natjecanja.
Nika Manestar je nastavila s odličnim nastupima tako da predzadnjeg dana natjecanja drži fenomenalno peto mjesto i s nestrpljenjem očekuje sutrašnji zadnji dan natjecanja i konačni rasplet. Nika je u šestom plovu zauzela 5. mjesto čime je ponovila svoj najbolji rezultat (5. mjesto u trećem plovu), nakon čega je u sedmom plovu bila 6., a u osmom plovu 12., tako da je u ukupnom poretku na 5. mjestu.
Odlično jedri i Ursula Balas koja nadoknađuje zaostatak uzrokovan nesretnim oštećenjem opreme, u šestom plovu je bila na 13. mjestu, u sedmom plovu je bila 24., a u osmom na 7. mjestu, tako da prije zadnjeg dana natjecanja zauzima visoko 11. mjesto u ukupnom poretku.
Naš predstavnik u muškoj konkurenciji Roko Stipanović zauzima drugo mjesto u ukupnom poretku s izgledima za osvajanje zlatne medalje.

Poredak – djevojke:
1. ANJA VON ALMEN (Švicarska) 32.0
2. MARILENA MAKRI (Cipar) 40.0
3. SARA SAVELLI (Italija) 45.0
4. LARA HIMMES (Španjolska) 46.0
5. NIKA MANESTAR (Hrvatska) 71.0
11. URSULA BALAS (Hrvatska) 102.0

Poredak – muški:
1. NICCOLO NORDERA (Italija) 17.0
2. ROK STIPANOVIĆ (Hrvatska) 24.0
3. GAŠPER STRAHOVNIK (Slovenija) 39.0

crikva.hr

Podijelite