Neven Vičević pojačao redove BK "Sveti Jakov"

U Boćarskom klubu "Sveti Jakov" polako počinju s pripremama za novu boćarsku natjecateljsku sezonu.
Podsjetimo, seniorska momčad "Svetog Jakova" igra u elitnom razredu hrvatskog boćanja, Super hrvatskoj boćarskoj ligi, i prošlu su sezonu završili kao 6. plasirani boćarski klub u Hrvatskoj. 
U tijeku je prijelazni rok boćara, a u Jadranovu je najvažnije da je kompletna prošlosezonska momčad ostala na okupu. Vijest je da je redove "Svetog Jakova" pojačao Neven Vičević dosadašnji igrač "Kukuljanova". Radi se o velikom pojačanju s obzirom na to da je Vičević (rođ. 1985.g.) bio jedan od najboljih igrača 1. hrvatske boćarske lige, posebno u klasičnim disciplinama. U dosadašnjoj karijeri, koju je sa samo 9 godina počeo u "Škrljevu", igrao je i za "Podhum" te "Kukuljanovo", u vrijeme kad su ti klubovi bili u najvišem razredu hrvatskog boćanja.
Boćarski klub "Sveti Jakov" ima odličnu suradnju s boćarskim klubovima u okolici, pa će tako i sljedeće sezone mladi igrači juniorskog i kadetskog uzrasta (Žarko Jerčinović, Luka Tus, Leon Brnić, Petar Saftić, Fran Citković) koristiti mogućnost dvojne registracije, pa će igrati za "Sveti Jakov" i za "Drivenik", "Bribir", "Grižane" i "Kukuljanovo". 
Za boćare "Svetog Jakova" od završetka ligaških natjecanja bilo je jako malo stanke, petorica reprezentativaca i direktor reprezentacija Vjekoslav Matetić odrađuju obaveze u reprezentacijama, a ostali igrači svakog vikenda sudjeluju na boćarskim turnirima u okolici, kao i u Sloveniji.

U klubu se pripremaju  i za dvije skorašnje boćarske priredbe koje će se koncem srpnja održati na jogu u Jadranovu.
U petak 28. srpnja s početkom u 16 sati održat će se utakmica kadetskih reprezentacija Hrvatske i Slovenije, a dan kasnije, u subotu 29. srpnja održava se tradicionalni boćarski turnir u sklopu proslave "Jakovlje", na kojem će ove godine nastupiti 18 ekipa iz Hrvatske i Slovenije.

crikva.hr  


Podijelite