"Netko to gore vidi sve" Giovannija Jakovca sinoć u Crikvenici

Crikveničani i njihovi gosti sinoć su nazočili doista posebnom događanju u Gradskoj sportskoj dvorani – predstavljanju nove zbirke poezije, istoimenog albuma i ekskluzivnom gala koncertu Giovannija Jakovca „Netko to vidi sve“ s posebnim glazbenima gostima Goranom Karanom i Daliborom Hercegom.
Osebujni svestrani umjetnik, pjesnik, pjevač, performer, inače rođeni Crikveničan Giovanni posvetio je novi projekt znakovitog imena pokojnom ocu Goranu Jakovcu, hrvatskom branitelju.
Nazočnu publiku pozdravili su ispred pokrovitelja Ministarstva hrvatskih branitelja Ivan Krupec, Ministarstva obrane Dražen Jonjić, Grada Crikvenice dogradonačelnica Ivona Matošić i Grada Kraljevice dogradonačelnica Paula Vučković.
O svom su suborcu i prijatelju Goranu Jakovcu biranim riječima govorili ispred Udruge ratnih veterana 2. brigade „Gromovi“ Ivan Krupec i Udruge ratnih veterana „Crne mambe“ Anđelko Vižintin, također pokrovitelji projekta.

Već drugu po redu Giovannijevu knjigu poezije i cjelokupni projekt predstavili su ravnateljica Gradske knjižnice Crikvenica Irena Krmpotić koja je i sunakladnik knjige, prof. Marijana Trinajstić, prof. Mauro Lacovich, prof. Matilda Marković i Tanja Malbaša zaslužna za atraktivni vizual knjige.
Knjiga je podijeljena u šest ciklusa – Proljeće, Ljeto, Jesen, Zima, Peto godišnje doba i Prijestupna godina koja donosi Giovannijeva životna iskustva u formi kratkih priča, a započinje njegovim pismom ocu. Knjiga se na kraju večeri mogla kupiti po promotivnoj cijeni uz posvetu autora.

Autorica raskošnih kostima kojima su u scenskom nastupu prezentirana godišnja doba jesen, zima i proljeće je Tajči Čekada, a u glazbenom dijelu večeri posebne gošće su bile plesačice plesne skupine "Porto Re“. I kao što je moderatorica večeri Belma Džomba rekla - Giovanni i njegovi suradnici punih godinu dana pripremali su, radili i pomaknuli granice svoje kreativnosti kako bi kao kruna njihovog rada, ova ljetna večer, pomaknula granice umjetnosti, scenske izvedbe, a prije svega oživjela uspomene na Gorana, Giovannijevog oca.

Organizator sinoćnjeg događanja bila je Gradska knjižnica Crikvenica, a mnogobrojnim pokroviteljima, sponzorima i svima koji su na bilo koji način pomogli pri realizaciji ovog projekta dodijeljene su prigodne plakete-zahvalnice.

crikva.hr

Podijelite