Neefikasnost koštala Crikveničane gubitka bodova protiv "Buzeta"

Fotografija: Nije išlo protiv "Buzeta" - Dorian Mazzarolli i Tomislav Huljina

1.HRVATSKA RUKOMETNA LIGA – JUG  

2. kolo: CRIKVENICA – BUZET  16:20 (4:9)

Crikvenica, 7.10.2016. Gradska sportska dvorana. Gledatelja: 100. Suci: Hunjadi i Zečević (oba Zagreb)
CRIKVENICA: Dražen Sertić, Mutiši, Daskijević, Mijić, Damir Sertić 1, Stupar, Derossi 8, Huljina 1, Karaula 1, Benić, Stanić 2, Melon 1, Mazzarolli 2, Banušić, Dokoza.
BUZET: Šverko, Tedi Prodan, Jakac 2, Lušić 1, Teo Prodan, Savić, Šćulac 5, Poniš 2, Pobrić 2, Jović, Prelac, Kisiček 5, Bašić 2, Krbavčić, Zonta 1.
Isključenja: "Crikvenica" 6; "Buzet" 8'.
Sedmerci: "Crikvenica" 6 (4); "Buzet" 3 (2). 


Gotovo raritetna neefikasnost u prvom poluvremenu koštala je rukometaše "Crikvenice" gubitka bodova u prvoj utakmici pred svojom publikom u novom prvenstvu. Za 30 minuta igre postigli su mizerna 4 gola, a prvi gol su postigli tek u 9. minuti utakmice. Nisu ni gosti iz "Buzeta" bili nešto specijalno bolji, no uz domaćina koji je uz nebrojene promašaje nanizao i znatan niz tehničkih grešaka i nije im bilo teško doći do prednosti od 5 razlike na poluvremenu. Igralo se vrlo čvrsto u obrani s jedne i druge strane, a valja zabilježiti razdoblje od 10. do 12. minute kad su gosti iskoristili isključenje Huljine (prestrogo) i postigli 2 gola zaredom, te otišli na prednost od 3 gola, koju su do kraja poluvremena lagano podizali. U tom razdoblju istakao se Šćulac sa 4 uzastopna pogotka za Buzećane. Crikveničane je od još gore situacije spašavao vratar Sertić, jednako dobar je na drugoj strani bio golman "Buzeta" Jović. U sličnom ritmu igralo se i početkom drugog poluvremena, domaći su prvi gol zabili tek u 8. minuti (Derossi iz sedmerca), a gosti su tada već imali 8 golova prednosti. Gotovo nevjerojatno zvuči podatak da rukometaši "Crikvenice" pune 24 minute nisu postigli gol, a da od 14. do 48. minute nisu postigli gol iz igre. U posljednjih petnaestak minuta konačno je koliko-toliko proradio napad, Derossi  je nanizao seriju golova, Dražen Sertić seriju obrana, gosti su se malo opustili i na kraju je završilo sasvim pristojnih +4 za Buzećane.

Najbolji u redovima domaćina bio je golman Dražen Sertić (13 obrana), prolaznu ocjenu zaslužuje i Bruno Derossi (8 golova) dok su ostali podbacili. Pouka iz ove utakmice bi moglo biti da prvenstvene utakmice ne treba igrati petkom, jer su tada (pokazalo se večeras) igrači potpuno izvan ritma.

Ivica Šubat

Podijelite