Naši boćari već osigurali 6 svjetskih medalja!

 

Odlične vijesti stižu iz francuskog Montbrisona gdje se igra Svjetsko prvenstvo u boćanju za juniore (U18) i mlađe seniore (U23). Naši sjajni boćari već su osigurali najmanje 6 medalja, a nakon četvrtfinala štafetnog izbijanja koje uskoro počinje, taj se broj može i povećati.

Krenimo redom, u kategoriji juniora (U18) medalju je u disciplini pojedinačno klasično osigurao Lovro Šipek koji je u polufinalu nakon odlične igre pobijedio Slovenca Jaku Štremfela.
Najmanje brončanu medalju u disciplini precizno izbijanje plasmanom u polufinale osigurao je Žarko Jerčinović
Medalju su u disciplini parovi klasično osigurali Žarko Jerčinović i Ivan Načinović koji su u četvrtfinalu pobijedili reprezentativce Turske Kayu i Ozeka.
Do medalje u disciplini brzinsko izbijanje nije uspio doći Filip Klarić koji je ostao kratak za dvije boće u četvrtfinalu protiv talijanskog reprezentativca Golfetta. Filip je pogodio 40 boća, a Talijan 42, međutim do medalje može doći u štafeti s Lovrom Šipekom.

U kategoriji mlađih seniora (U23) u polufinale se pobjedom Argentinaca plasirao par Karlo Šaban i Luka Gašpar, a polufinale i najmanje brončanu medalju izborio je Luka Gašpar u brzinskom izbijanju.
Duje Pirić je izborio plasman u polufinale i najmanje brončanu medalju u preciznom izbijanje, dok je u disciplini bližanje i izbijanje u krug u četvrtfinalu poražen od Talijana Grazianija.

Polufinalni susreti su na rasporedu sutra, o čemu ćemo vas promptno informirati.

crikva.hr
 
 

Podijelite