Nakon tri godine stanke održano gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

Nakon tri godine pauze zbog pandemije koronavirusa, GDCK Crikvenica je, sukladno kalendaru natjecanja Hrvatskog Crvenog križa, organiziralo Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa koje se održalo u Srednjoj školi dr. Antuna Barca.

Na natjecanju su nastupile 2 ekipe podmlatka iz OŠ Zvonka Cara, pod vodstvom prof. Ivane Hegedüs-Crnčić i 2 ekipe mladih iz SŠ dr. Antuna Barca pod vodstvom prof. Lucije Žic.
Ekipe podmlatka su se natjecale u slijedećim sastavima – ekipa Carice (Hana Malnar, Nika Patačko, Morana Jeličić, Karla Marković, Elena Kiš i Mate Barac) te ekipa Carevi (Sara Solomun, Antonija Petra Lončarić, Patrik Crnić, Ivano Tomljanović i Karlo Baraba). Pobjednik u kategoriji podmlatka je ekipa Carice.

Ekipe mladih su se natjecale u slijedećim sastavima – ekipa Hitna Pomoć (Antonio Raguž, Erik Trstenjak, Ana Gašparović, Paola Španjol, Emma Nicole Kljajić i Katarina Peričić) i ekipa Crvena pomoć (Larisa Skočilić, Lea Čopić, Petra Cvjetičanin, Nadija Cinac, Lorena Zgombić i Borna Ružić). Pobjednik u kategoriji mladih je ekipa Hitna pomoć.

Natjecatelji su provjeravali znanje o međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, Međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, te znanja i vještine u pružanju prve pomoći.
Obje pobjedničke ekipe nastavljaju s pripremama za Međužupanijsko natjecanje mladih za područje Primorsko-goranske i Istarske županije koje će se održati 1.4.2023. godine u Hreljinu.

- Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u pripremama, organizaciji i provedbi samog natjecanja: Srednjoj školi dr. Antuna Barca Crikvenica u kojem smo svake godine domaćini natjecanja, učenicima koji su nastupili kao glumci, kao i svim volonterima i edukatorima koji su doprinijeli uspješnosti natjecanja., - istakla je Irena Gašparović, ravnateljica GDCK Crikvenica.

crikva.hr

Podijelite