Nakon 2 plova na SP Ursula Balas na 16. a Nika Manestar na 17. mjestu

1 - Ursula Balas, Sven Katnić i Nika Manestar na SP u Kingstonu

Organizatori Svjetskog prvenstva u jedrenju za klasu Laser 4.7 u kanadskom Kingstonu nisu imali sreće s vremenom, pa prvog dana nije bilo jedrenja.
Bio to je jako dug dan za jedriličare, flota je isplovila nešto prije 11 sati, po vjetru 6-7 čvorova. Međutim, nakon što je uslijedio start za sve grupe vjetar je skroz slabio te je Regatni odbor prekinuo plov. Nakon dužeg vremena čekanja ponovo je zapuhao See breeze, Regatni odbor je uspio dati start svim grupama, ali vjetar je ponovo oslabio te su bili prisiljeni ponovo prekinuti plov. Nakon još čekanja Regatni odbor je odlučio poslati flotu na kraj, te više nije bilo ni pokušaja. 
Drugog dana jedrenja uvjeti su bili bolji, puhao je vjetar jačine 20 čvorova, pa su održana predviđena dva plova.
Naše jedriličarke Ursula Balas i Nika Manestar su postigle dobre rezutate, premda su u oba plova imale manjih problema na startu.
U prvom plovu Nika je zauzela 20. mjesto, a Ursula je bila na 22. mjestu. U drugom plovu Ursula je bila bolja, plasirala se na 12, mjesto, a Nika je bila 15., tako da u ukupnom poretku nakon drugog dana Ursula zauzima 16. mjesto, a Nika je odmah iza nje, na 17. mjestu.
U konkurenciji su 64 najbolje svjetske jedriličarke u ovoj klasi, a jedrit će se do zadnjeg dana bez razdvajanja flote na temelju poretka.
U muškoj konkurenciji fenomenalno jedri naš Roko Stipanović, koji je pobijedio u sva tri dosad održana muška plova i uvjerljivo drži prvo mjesto.

 

crikva.hr

Podijelite