Najmlađe "Arxice" (U11) druge u Hrvatskoj u mini-košarci

Najmlađe košarkašice "Arxa" (U11 i U13) imale su u protekla tri tjedna dva državna natjecanja na kojima su postigle najbolje rezultate u povijesti kluba koji će uskoro obilježiti desetu godinu postojanja.

Prve na redu bile su djevojčice U13 kategorije koje su igrale poluzavršnicu PH u Dubrovniku. "Arxice" su bile bolje od "Akademije Anđa Jelavić", da bi potom izgubile protiv favorita za osvajanje prvog mjesta u ovoj kategoriji, domaće ekipe "Raguse". U zadnjoj utakmici ostale su "kratke" za svega 6 poena da bi ušle u četiri najbolje ekipe u Hrvatskoj u ovom godištu. Finalni poredak prije završnice U13 kategorije izgleda ovako:
1. Ragusa
2. Dugopolje
3. Mursa
4. Virovitica
5. Albatros
6. Arx Crikvenica
7. Folka Borovje
8. Akademija Anđa Jelavić
Za ekipu "Arxa" su igrale: Ema Kikić, Vita Turina, Matea Burić, Morena Jelovica, Petra Devčić, Mila Gulin, Tia Andrijević, Beatrice Kate Gallone, Mia Babić, Kiara Buškulić, Lina Rešetar, Natalia Gobac, Maja Lena Gajić. Ekipu još čine i Eli Volarić, Natali Vidas, Leona Bogović i Vida Vukelić.

- Osim samih utakmica imali smo priliku vidjeti i prekrasan Dubrovnik. Većina igračica nikada nije bila u Dubrovniku tako da nam je drago da smo uspjeli spojiti i turistički dio te vidjeti jedan od dragulja naše Hrvatske obale. Velika zahvala ide i roditeljima koji su nas vjerno pratili, te smo imali i najveću podršku u dvorani. - istakao je Krešimir Kozlevčar trener košarkašica "Arxa".

Rezultati:
Arx Crikvenica - Akademija Anđa Jelavić 63:62
Ragusa - Arx Crikvenica 80:34
Arx Crikvenica - Virovitica 51:57

- Već idućeg vikenda odlazimo na završnicu PH u Mini košarci koja se igrala u Đurđevcu i Kalinovcu. Djevojke U11 uzrasta po prvi puta odlaze od svojih kuća na "košarkaška" spavanja i putovanje što je veliki izazov za ovako mlade košarkašice. Odmah po dolasku igramo utakmice pa tako u prvom danu gubimo protiv "Rekord Tima", zatim pobjeđujemo "Mladost Ivanovec" i spremamo se za spavanje nakon dugog dana.
Idućeg dana igrali smo dvije utakmice i postigli dvije pobjede. Ovog puta protiv "Raguse" i "Folke Borovje", ekipa prvaka Juga i Centra.
Grupu završavamo kao drugi i put nas vodi u polufinale protiv ekipe "Rovinja". U toj utakmici ovog puta gubimo te čestitamo protivniku na odličnoj igri. Utakmica za treće mjesto protiv ekipe "Virovitice" bilo je prepuno preokreta da bi na kraju naša ekipa pobijedila i osvojila treće mjesto. Na kraju turnira na žalost dogodila se diskvalifikacija jedne ekipe te se mijenja finalni poredak. Iako smo osvojili treće mjesto, naša ekipa tako završava na drugom mjestu. Veliko veselje je i da smo u petorci turnira dobili čast da Natali Vidas bude izabrana među najbolje na turniru. Bravo Nato!

Rezultati:

REKORD TIM - ARX CRIKVENICA 39:15
MLADOST - ARX CRIKVENICA 23:24
ARX CRIKVENICA - RAGUSA 32:27
ARX CRIKVENICA - FOLKA BOROVJE 30:29
ROVINJ-ROVIGNO - ARX CRIKVENICA 45:13
VIROVITICA - ARX CRIKVENICA 29:39

Veliko veselje je moglo početi pa su tako roditelji čija djeca nisu ni igrala ovog puta došli do Đurđevca podržati klub. Ovo je sigurno početak nečeg posebnog te se trener zahvaljuje svima na ovom velikom činu podrške našim mladim igračicama.

Poredak:

1. KK ROVINJ-ROVIGNO
2. ŽKK ARX CRIKVENICA
3. ŽKK VIROVITICA
4. ŽKK ZAGREB
5. ŽKK RAGUSA
6. ŽKK FOLKA BOROVJE
7. KK ŽUPANJA
8. KK AKADEMIJA ANĐA JELAVIĆ
9. KK MLADOST
10. KK REKORD TIM-diskvalificiran

Cijele godine bio nam je cilj pružiti igračicama najbolje što možemo. U klub je ušla nova uprava s ciljem da pružimo djeci najbolje što možemo. Smatramo da smo u tome i uspjeli i da smo na pravom putu. Naše prijateljstvo klubova proširilo se sa Crikvenice, Kraljevice i na Krk i Viškovo, na trenere Tea Bana i Josipa Karabaića. Skupa s istom vizijom da naše igračice igraju što kvalitetnija natjecanja, da se stvaraju nova prijateljstva. Nastavljamo s pričom u pozitivnom smjeru iako bi mogli pričati o onome šta nemamo.
Na našem putu bilo je puno zezancije, krivih skretanja zbog GPS-a, krivih dresova (pa sada nosimo uvijek obadva), zabijanja koševa na vlastiti koš te prave dobre zabave na tribinama. Što reći kada na kraju sezone dobijamo pozivnice za međunarodna natjecanja, kada se pozivi na turnire sa guštom prihvaćanju jer djeca žive svoj san.
U moderno vrijeme dječjih lutanja je puno, izazova je sve više, lako se skrene sa puta koji je ispravan, ali mi sretni ulazimo u budućnost. Kada vidimo podršku na tribini možemo samo reći ARX FAMILY vidimo se i sutra. - ističe Krešimir Kozlevčar.

Trener Krešimir Kozlevčar dobio je poziv da u svojstvu pomoćnog trenera ženske U20 mlade seniorske reprezentacije Hrvatske dođe na pripreme koje počinju 9. lipnja u Đurđevcu. Reprezentacija se priprema za Europsko natjecanje U20 koje se održava u Bugarskoj, u Sofiji od 6. do 14.7. 2024.

Podijelite