Najmlađe Arxice počele natjecanje u WABA ligi

1 - Košarkašice "Arxa" na zagrijavanju
2 - Krešimir Kozlevčar i Sanja Brnjac

WABA LIGA KOŠARKAŠICA (U15)

ARX - TRIGLAV  64:70

ARX: Stipeč 2, Đurić, Vukić 10, Kljajić 15, Rogić 17, Vidović 4, Pavišić, Kolar, Vilušić, Ratković 6, Toić, Petrušanec.


TREŠNJEVKA - FOLKA BOROVJE  148:26

ARX - FOLKA BOROVJE  102:42

ARX: Pavišić 4, Stipeč 6, Vukić 9, Kljajić 31, Rogić 20, Vidović 11, Kolar 2, Sunara, Vilušić 1, Ratković 8, Đurić 6, Toić 2, Petrušanec 2.

TRIGLAV - TREŠNJEVKA prekinuto

Najmlađe košarkašice "Arxa" počele su natjecanje u WABA ligi, najjačem regionalnom natjecanju košarkašica, u kojem sudjeluju ženski košarkaški klubovi iz Slovenije, BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Košarkašice "Arxa" pojačane s nekoliko igračica iz regije ove sezone se u WABA ligi natječu u dvije kategorije, u kategoriji košarkašica do 15 (U15) i do 17 godina (U17), a vodi ih trener Krešimir Kozlevčar.
Liga je turnirskog tipa po skupinama, pa su tako u nedjelju u Gradskoj sportskoj dvorani naše košarkašice ugostile vršnjakinje iz Kranja (ekipu "Triglava") i dvije zagrebačke ekipe ("Folka Borovje" i "Trešnjevka").   

Sudjelovanje košarkašica Arxa komentirao je njihov trener Krešimir Kozlevčar:
- WABA natjecanje U15 za našu ekipu počelo je velikom borbom izvan terena. U uvjetima koji su izrazito veliki izazov za normalno održavanje kluba snalazili smo se s treninzima kako smo mogli. Naše su djevojke tjedan prije turnira trenirale u Kraljevici (zahvaljujemo se što su nam uskočili u pomoć), ali u terminima koji nisu primjereni za djevojke od 13, 14 i 15 godina. Uspjeli smo odtrenirati i jedan trening preko vikenda preko cijeloga terena, ali to je premalo i za prijateljske utakmice, a kamo li za najjače regionalno natjecanje koje igraju ekipe s posloženim strukturama kluba od škole košarke do vrha (Premier lige), kao što je to prestižna Trešnjevka.
Suočeni s velikim problemima kluba koji zbog nemogućnost treniranja jedva funkcionira, ipak nismo htjeli oduzeti jednu lijepu košarkašku avanturu curama koje su marljivo trenirale preko ljeta, ne posustajući za zacrtanim ciljem igranja najjačeg natjecanja za mlađe dobne kategorije (možda i najjačeg natjecanja u novijoj povijesti crikveničke košarke).
Ovaj vikend, mi smo bili domaćini prvog kola. Kako je zabranjeno održati turnir u crikveničkim osnovnim školama, turnir se održao u Gradskoj sportskoj dvorani koja je, uz poštivanje svih epidemioloških mjera bila spremna za igru. U prvoj utakmici našim djevojkama je malo nedostajalo da pobjede favorizirane Slovenke iz Triglava. Presudna je bila zadnja četvrtina gdje je protivnik pressingom preko cijelog terena, čudnovato suđenim petim faulom na Viktoriji Rogić te proklizavanjem Antee Vukić preko vodene mrlje u posljednjoj minuti odlučila utakmicu.
Kada se nadoveže tjedan gdje nismo mogli vježbati situacije preko cijelog terena te šuterski izbaciti potreban broj šuteva, ostaje žal za izgubljenom utakmicom, ali s uzdignutim obrazom zbog energije koje su naše cure pokazale. Čestitke trebaju biti upućene za obje ekipe jer su odigrale zanimljivu utakmicu prepunu dobrih poteza. U našim redovima najviše su se istakle Vukić (20p, 6s), Kljajić (15p, 7s) i Rogić (17p 9s) te Ratković (6p,10s). Kod gošći najbolje su bile Grebenc (21p), Zlatkov (23p) i Rekelj(15p) te Grilec sa 14 skokova.

U drugoj utakmici na rasporedu, Trešnjevka je pobjedila 148:26 mladu ekipu Folke Borovje te pokazala da je glavni favorit za osvajanje grupe.

U trećoj utakmici naše igračice pobijedile su Folku Borovje sa 102:42. Mlada ekipa iz Zagreba parirala je našoj u prvom poluvremenu da bi u drugom energetski pala kako su igrale drugu utakmicu za redom te dala priliku mlađim igračicama i izgubila s većom razlikom od njihove kvalitete. Naše djevojke pokazale su želju za igrom te je svaka cura koja je ušla bila motivirana da prve minute u WABA ligi iskoristi na pozitivan način. U ovoj utakmici odličnu reakciju imale su Cresanka Irina Pavešić (4p, 6s) te Krčanka Ena Toić (2p, 2s, 3osv), a Anamaria Petrušanec pokazala je veliki potencijal čuvajući igračice po cijelom tereu. U strijelce su se upisale i Selčanka Mia Kolar te Jana Vilušić. Treba spomenuti i utakmicu Emme Klaljić u kojoj je zabila visokih 31 poena od čega 24 u prvom poluvremenu. Treba se i zahvaliti FSV-u iz Rijeke na posuđenim igračicama (Mia Ratković i Viktoria Vidović) koje su se pokazale kao veliko pojačanje u prvim utakmicama.

Zadnja utakmica koja je trebala biti ogled dvije najbolje ekipe morala je biti prekinuta zbog prokišnjavanja krova Gradske sportske dvorane. U ime kluba još jednom upuućujem veliku ispriku zbog ove situacije svim klubovima koji su se natjecali. Upućujem zahvalu Gradu Crikvenici i Eko Murvici te Jadranu Crikvenica Hoteli i Kampovi na prigodnim poklonima te pomoći oko organizacije. Gosti su bili ugodno iznenađeni s prigodnim poklonima te kao i uvijek hranom u restoranu Gušti koji je veliki prijatelj i potpora našem malom klubu. 
Zaključak turnira je da smo žalosni što se zadnja utakmica nije mogla održati zbog prokišnjavanja dvorane, ali zabranom igranja u školskom dvoranama čekamo bolje vrijeme i normalniju situaciju. Vidljivo je da publici i igračicama nedostaje košarka i da se s velikom energijom i željom odigrao prvi turnir WABA lige.
Za nas je samo prisustvovanje u ligi veliki korak naprijed gdje se nadamo da ćemo skupiti iskustvo igranja protiv renomiranih protivnika, a već na sljedećem turniru u Zagrebu nas čeka ekipa Trešnjevke. - izjavio je Kozlevčar.

Women Adriatic Basketball Association - https://waba-league.com/

Košarkaški klub  Arx (U15): Zoran Vranješ (član uprave), Emma Kljajić, Antea Vukić, Viktoria Rogić, Viktoria Vidović, Mia Ratković, Lana Đurić, Anamaria Stipeč, Sanja Brnjac (dopredsjednica), Krešimir Kozlečvar  (trener)(stoje), Mia Kolar, Ena Toić, Jana Vilušić, Emma Sunara, Irina Pavišić i Anamaria Petrušanec.


Podijelite