Najbolji sportaši mlađih uzrasta: Filip Klarić, Žarko Jerčinović, Lovro Šipek, Frane Medić ...

1 - Filip Klarić, Žarko Jerčinović, Lovro Šipek, Frane Medić

Današnjim prijedlozima najboljih mladih sportaša Grada Crikvenice u 2020. godini (rođeni 2002.g. i mlađi) priveli smo kraju uvodni dio našeg izbora, a od sutra sportaši predstavnici klubova kreću s izborom.
Svaki od sudionika izbora moći će po vlastitom nahođenju izabrati najboljeg, a mi smo izdvojili četvoricu mladih sportaša koji su u 2020. godini došli do naslova prvaka Hrvatske.

Naši prijedlozi za izbor najbolje sportašice mlađih uzrasta Grada Crikvenice u 2020. godini su:

1. ŽARKO JERČINOVIĆ (Boćarski klub “Sveti Jakov“)

- Boćar „Svetog Jakova“ Žarko Jerčinović je na pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske u boćanju za kadete osvojio naslove prvaka u svih 6 boćarskih disciplina koje se igraju. To se u povijesti hrvatskog boćanja (sporta u kojem smo svjetska velesila) još nije dogodilo.
Uz to Žarko je standardni igrač juniorske momčadi „Svetog Jakova“ koja je momčadski prvak Hrvatske (ispred svih prvoligaša) te standardni igrač seniorske momčadi „Svetog Jakova“ vodeće momčadi 2. hrvatske boćarske lige – sjever. Žarko je reprezentativac Hrvatske ali zbog pandemije koronavirusa nisu održana najveća europska i svjetska natjecanja na kojima bi sudjelovao.

2. FILIP KLARIĆ (Boćarski klub “Sveti Jakov“)

- Boćar „Svetog Jakova“ Filip Klarić je bio najbolji igrač pojedinačnog Prvenstva Hrvatske u boćanju za juniore. Naslove prvaka Hrvatske osvojio je u 3 discipline (bližanje i izbijanje u krug, brzinsko izbijanje i štafeta s Lovrom Šipekom). Tome je pridodao srebrnu medalju u pojedincu i brončanu u preciznom izbijanju.
Uz to Filip je standardni igrač juniorske momčadi „Svetog Jakova“ koja je momčadski prvak Hrvatske (ispred svih prvoligaša) te standardni igrač seniorske momčadi „Svetog Jakova“ vodeće momčadi 2. hrvatske boćarske lige – sjever. Filip je reprezentativac Hrvatske ali zbog pandemije koronavirusa nisu održana najveća europska i svjetska natjecanja na kojima bi sudjelovao.

3. LOVRO ŠIPEK (Boćarski klub „Sveti Jakov“)

- Boćar „Svetog Jakova“ Lovro Šipek je na Prvenstvu Hrvatske za juniore osvojio dva naslova prvaka Hrvatske (pojedinačno klasično te štafeta s Filipom Klarićem), srebrnu medalju u krugu te dvije brončane medalje (u brzincu i paru s klupskim kolegom Kristijanom Kneževićem).
Uz to Lovro je standardni igrač juniorske momčadi „Svetog Jakova“ koja je momčadski prvak Hrvatske (ispred svih prvoligaša) te standardni igrač seniorske momčadi „Svetog Jakova“ vodeće momčadi 2. hrvatske boćarske lige – sjever. Lovro je reprezentativac Hrvatske ali zbog pandemije koronavirusa nisu održana najveća europska i svjetska natjecanja na kojima bi sudjelovao.

4. FRANE MEDIĆ (Biciklistički klub „Crikvenica“)

- MTB biciklist BK „Crikvenica“ Frane Medić je Prvenstvu Hrvatske Downhill Tršće (Nacionalno prvenstvo & DH Cup) osvojio prvo mjesto u kategoriji U17, a bio je i najbolji u ukupnom plasmanu.

crikva.hr             

Podijelite