Najbolji sportaši Grada Crikvenice u 2021. godini

1 - Karlo Šaban
2 - Siniša Budisavljević
3 - Igor Baričević

Danas završavamo s našim prijedlozima za izbor najboljih sportaša Grada Crikvenice u 2021. Od sljedećeg tjedna će dvadesetak crikveničkih sportaša i sportskih djelatnika (po svom nahođenju) birati one koje smatraju najboljima.
Među prijedlozima za najboljeg sportaša Grada Crikvenice izdvojili smo boćara Karla Šabana, sportskog ribolovca Sinišu Budisavljevića i nogometaša Igora Baričevića.

Naši prijedlozi za izbor najboljeg sportaša Grada Crikvenice u 2022. g. su sljedeći:

1. KARLO ŠABAN (Boćarski klub „Sveti Jakov“)  
Boćar „Svetog Jakova“ Karlo Šaban osvojio je naslov svjetskog prvaka (U23) u disciplini pojedinačno klasično na Svjetskom prvenstvu održanom  od 13. do 18. rujna.u francuskom Martiguesu. Na istom natjecanju osvojio je i brončanu medalju u disciplini parovi klasično zajedno s Ivanom Ćorićem.
Najbolji je igrač „Svetog Jakova“, prvaka 2. hrvatske boćarske lige – sjever u sezoni 2020./2021. i jesenskog prvaka 1. hrvatske boćarske lige u sezoni 2021./2022. te hrvatski reprezentativac.

2. SINIŠA BUDISAVLJEVIĆ (Športsko ribolovno društvo „Tunera“)
Sportski ribolovac Siniša Budisavljević nastavio je niz uspjeha na najvećim natjecanjima, pa je tako bio u sastavu reprezentacije Hrvatske koja je u Herceg Novom (9. - 16.10.) na Svjetskom prvenstvo u lovu iz usidrene brodice za seniore osvojila zlatnu medalju. Uz Sinišu su u sastavu reprezentacije Hrvatske bili Ivan Galzina, Marko Sikirić, David Pinezić, Siniša Budisavljević, David Bajlo i Stefano Erman.
U pojedinačnoj konkurenciji naslov svjetskog prvaka osvojio je Ivan Galzina ("Zubatac", Zadar), a Siniša Budisavljević je u pojedinačnoj konkurenciji zauzeo 20. mjesto.

3. IGOR BARIČEVIĆ (Nogometni klub „Crikvenica“)
Golman Nogometnog kluba „Crikvenica“ Igor Baričević imao je izuzetno uspješnu prošlu godinu, možda najbolju u svojoj dugogodišnjoj karijeri. Sa svojim klubom osvojio je naslov prvaka 3. hrvatske nogometne lige – zapad u sezoni 2020./2021., a obrana „Crikvenice“ u cijelom je prvenstvu primila samo 12 golova. Na isti pobjednički način nogometaši „Crikvenice“ nastavili su i u sezoni 2021./2022., nalaze se na prvom mjestu sa samo jednim porazom, a treba istaknuti da Baričević nije propustio niti jednu prvenstvenu utakmicu.
Iako je navršio 41 godinu Igor je i dalje oslonac igre svoje momčadi, a čitava njegova karijera, za koju vjerujemo da će još dugo trajati, može biti uzor svim mladim sportašima.  

Ivica Šubat

Podijelite