Najbolje sportske ekipe Grada Crikvenice u 2021.

1 - ŠRK "Oslić" Selce (Mirjana Pobor i Dijana Lukšić) s ekipom "Zubaca"
2 - Stolnotenisačice "Crikvenice"
3 - Rukometašice "Murvice"
4 - Odbojkašice "Crikvenice"
5 - Košarkašice "Arxa"


Objavljujemo naše prijedloge za izbor najbolje sportske ekipe Grada Crikvenice u 2021.
U protekloj godini nakon ispadanja rukometašica „Murvice“ iz 1. lige i stolnotenisačica „Crikvenice“ iz Superlige, niti jedna ženska ekipa s područja Grada Crikvenice ne participira u najvišem rangu ekipnog natjecanja u Hrvatskoj.
Izdvojit ćemo domete nekoliko ekipa, a svaki sudionik izbora će se po vlastitom nahođenju odlučiti za izbor najboljih u konkurenciji svih sportskih ekipa s područja Grada Crikvenice. To znači da se može odlučiti i za neku momčad mimo ovih prijedloga.

Naši prijedlozi za izbor najbolje sportske ekipe Grada Crikvenice u 2020. godini su:

1. ŠPORTSKI RIBOLOVNI KLUB „OSLIĆ"
U Velom Lošinju je 24. i 25.10. održano Prvenstvo Hrvatske u sportskom ribolovu štapom s obale za seniorke. Nakon dva dana ribolova Dijana Lukšić članica Športskog ribolovnog kluba "Oslić" Selce zauzela je 3. mjesto u ukupnom poretku od 23 natjecateljice. Druga članica "Oslića" Mirjana Pobor zauzela je 5. mjesto. U ekipnom poretku ŠRK "Oslić" je zahvaljujući rezultatima Dijane i Mirjane zauzeo 2. mjesto, iza ŠRD "Zubatac" Zadar.

2. STOLNOTENISKI KLUB „CRIKVENICA“
Stolnotenisačice "Crikvenice" zauzele su posljednje mjesto u HEP Superligi u sezoni 2020./21., najjačem natjecateljskom rangu stolnotenisačica u Hrvatskoj. U 20 utakmica zabilježile su jednako toliko poraza i na jesen su natjecanje nastavile u 1. hrvatskoj ligi stolnotenisačica - zapad.
Nakon prvog dijela prvenstva u sezoni 2021./22. zauzimaju 3. mjesto nakon 7 pobjeda i 2 poraza. Kandidatkinje su za osvajanje 1. mjesta i povratak u Superligu.

3. ŽENSKI RUKOMETNI KLUB „MURVICA“
Nakon tri prvoligaške sezone rukometašice „Murvice“ ispale su iz 1. hrvatske lige rukometašica u sezoni 2020./21., premda je ovo bila njihova najbolja sezona koju su odigrale u prvoligaškom društvu. Osvojile su 12. mjesto od 14 ekipa, uz score od 7 pobjeda, 2 neriješene utakmice i 17 poraza. Nekoliko nesretnih poraza koštalo ih je ispadanja iz najvišeg ranga natjecanja.
Nakon prvog dijela sezone u 2. hrvatskoj ligi rukometašica – zapad u sezoni 2021./22. rukometašice „Murvice“ zauzimaju 8. mjesto. U 10 utakmica postigle su 4 pobjede uz 6 poraza.

4. ŽENSKI ODBOJKAŠKI KLUB „CRIKVENICA“
Odbojkašice „Crikvenice“ zbog pandemije nisu privele kraju natjecanje u 2. hrvatskoj ligi odbojkašica – zapad u sezoni 2020./2021. No sezona 2021./22. regularno je nastavljena, a odbojkašice „Crikvenice“ odlično su odigrale prvi dio sezone. Vodeće su na drugoligaškoj ljestvici, u sedam utakmica pobijedile su u 6 utakmica, a u jednoj su poražene.

5. ŽENSKI KOŠARKAŠKI KLUB „ARX CRIKVENICA“
Košarkašice „Arxa“ uključile su se u natjecanje novoformirane Prve lige – skupina B u sezoni 2021./22. u seniorskoj konkurenciji. Ovo je značajan iskorak za žensku košarku u našem Gradu, pošto se košarkašice natječu u jakoj konkurenciji s ekipama iz Zadra, Vodica, Zaprešića, Otočca i Omiša. Nakon prvog dijela prvenstva postigle su jednu pobjedu i 5 poraza.

Ivica Šubat

Podijelite