"Mornar Crikvenica" u novo prvenstvo ulazi u potpuno izmijenjenom sastavu

1 - Tomislav Čupić

Nova ligaška rukometna sezona počinje 27. rujna, a rukometaši „Mornara Crikvenica“ natjecat će se kao i prošle sezone u 1. hrvatskoj rukometnoj ligi – jug. Prve će dvije utakmice novog prvenstva igrati u svojoj dvorani, pošto se prvenstvo igra po rasporedu iz prošle, naprasno prekinute sezone. Tako će u prvom kolu ugostiti rukometaše „Kozale“, a u drugom kolu u Crikvenicu dolaze rukometaši iz Metkovića.
U odnosu na prošlu sezonu „Mornar Crikvenica“ je gotovo u potpunosti izmijenio sastav. Od igrača koje smo gledali prošle sezone ostali su Tomislav Čupić, koji će biti u ulozi trenera i igrača, Oliver Lušić i Ivan Domijan, a očekuje se da se momčadi priključe Nevio Mijić i Tician Oroši. Ostatak sastava čini 8 mladih igrača izlaznog kadetskog godišta (2002.g) iz klupskog omladinskog pogona te 5 njihovih vršnjaka iz riječkog „Zameta“.
Dres „Mornara Crikvenica“ u novoj sezoni tako će nositi Matej Stupar, Mirko Jonjić, Dejan Pičuljan, Stjepan Turčinov, Mateo Blažina, Tino Viskić, Lukan Rak, Filip Prpić, Karlo Dragičević, Vito Derossi, Ivan Smojver, Karlo Domijan, Matija Potočnjak, Marko Pikec, Ivan Mataija, Nikola Dujmović te već spomenuti Tomislav Čupić, Oliver Lušić, Ivan Domijan, Nevio Mijić i Tician Oroši.

Kakva su očekivanja od nove sezone više smo saznali od Tomislava Čupića, trenera i igrača „Mornara Crikvenica“:
- Najprije, nadamo se da ćemo ostati zdravi te započeti i završiti ligašku sezonu bez nepredviđenih situacija.
Naš primarni cilj je ostanak u prvoligaškom društvu, a s obzirom na brojne promjene u našem sastavu nerealno bi bilo očekivati više. U sezoni pred nama priliku će dobiti veliki broj naših mladih igrača kao i mladih igrača koji su došli iz „Zameta“. Zahvaljujući našem bivšem treneru Valteru Matoševiću, koji sada vodi „Zamet“, dogovorili smo suradnju s njima, pa su tako u „Zamet“ prešli naši ponajbolji igrači Matija Car i Liridon Zena, a kod nas su došla petorica njihovih nadarenih mladih igrača. Cilj ove suradnje je da rukomet u našoj regiji napreduje i da mladi igrači pri prelasku iz kadetske u seniorsku konkurenciju dobiju čim više prilike za igranje te da prvenstveno ostanu u rukometu.

Kakva će vam biti ligaška konkurencija, znate li favorite za vrh?
- S obzirom na situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa, nismo upoznati s kvalitetom i ambicijama naših suparnika u ligi, trebat će se odigrati nekoliko kola da bi se stekao uvid u ligašku konkurenciju. Međutim, uvjeren sam da će ova naša ekipa za nekoliko sezona napredovati i doseći kvalitetu za napraviti novi iskorak crikveničkog rukometa. Isto tako, veseli nas kad neki od naših igrača dobije priliku nastaviti karijeru u nekom većem klubu, to je također potvrda da se ovdje dobro radi s mladima.

Nije li se Tomislav Čupić prošle sezone oprostio od aktivnog igranja?
- Istina je da sam već bio donio odluku o prestanku igračke karijere. Ali, situacija je takva da ovoj mladoj ekipi treba netko iskusan tko će u određenim trenucima igre „stati na loptu“, stoga sam pristao biti u ulozi trenera i igrača. To znači da ću si dozirati minutažu i igrati samo kad je nužno, jer mi je ipak uloga voditi ekipu s klupe – rekao je Čupić.

RK "Mornar Crikvenica": Tomislav Čupić (trener i igrač), Matej Stupar, Mirko Jonjić, Dejan Pičuljan, Stjepan Turčinov, Mateo Blažina, Tino Viskić, Lukan Rak (stoje), čuče: Filip Prpić, Karlo Dragičević, Vito Derossi, Ivan Smojver, Karlo Domijan, Matija Potočnjak, Marko Pikec, Ivan Mataija, Nikola Dujmović.

Ivica Šubat

Podijelite