Mladi vaterpolisti VK "Crikvenica" nastupili na turniru "Dobri dupin" na Lošinju

Mladi vaterpolisti Vaterpolo kluba „Crikvenica“ sudjelovali su od 3. do 5. rujna na  tradicionalnom međunarodnom vaterpolskom turniru "Dobri dupin" u Malom Lošinju koji se održava već 17. godina. Turnir je organiziran za igrače rođene 2004. godine i mlađe, a mogle su nastupiti i djevojke 2002. godišta i mlađe. Pravo su nastupa imali i igrači rođeni 2003. godine, ali samo uz uzajamni dogovor između klubova koji se sastaju na predmetnoj utakmici.

Vaterpolo klub „Crikvenica“ krenuo je na put na Lošinj sa sljedećih 15 igrača: Patrik Turak (2008.), Fran Ratković (2008.), Lucas Pavlić (2008.), Žan Roko Domijan (2007.), Andrija Miklić (2007.), Marko Barišić (2006.), Luka Barišić (2006.), Bože Galić (2006.g.), Fran Pavlić (2006.), Vilim Kordiš (2005.), Enrino Škiljan (2004.), Lovro Knez (2004.), Marko Novkovski (2004.), Ante Sučić (2004.), Borna Stojčić Mureta (2003.) i trenerom Zoranom Brozičevićem. Prosjek godina naše ekipe je 15,0.

Na turniru je trebalo sudjelovati 12 ekipa podijeljenih u 4 skupine: VK "Lošinj", VK "Osijek", VK "Borac" iz Banja Luke, VK "Gorica" iz Slovenije, VK "Crikvenica", VK "Galeb" iz Makarske, VK "Vukovar", VK "Pula", VK "Ljubljana", VK "Marsonia" iz Slavonskog Broda, WBV "Graz" iz Austrije i VK "Invictum" iz Sarajeva".

Opširno izvješće s turnira dobili smo od Zorana Brozičevića, predsjednika i trenera u VK "Crikvenica":

- Naši vaterpolisti smješteni su u skupinu B s makarskim "Galebom" i slovenskom "Goricom". Kako su Makarani nekoliko dana prije turnira otkazali nastup naši vaterpolisti odigrali su u skupini dvije utakmice sa slovenskom "Goricom". Bolji iz ta dva susreta ostvario bi plasman u polufinale, dok bi poraženi išao u borbu od 5. do 8. mjesta. Bile su to dvije utakmice koje nikako nisu za ljude tankih živaca, sa gotovo identičnim razvojem događaja.
U prvoj smo poraženi 7:6 nakon našeg vodstva od dva gola razlike, a tu smo prednost na kraju ispustili. U drugoj utakmici ista priča. Velika borba u prve dvije četvrtine i naše vodstvo od dva gola razlike. Imali smo prilike i za povisiti vodstvo na tri razlike čime bismo prelomili utakmicu... Međutim, sudac Čipčić isključuje zbog brutalityja Marka Barišića. Trener Zoran Brozičević, znajući što to znači za njegovu ekipu, hvata se za glavu u nevjerici pitajući suca zašto je isključio Barišića do kraja utakmice. Čipčić na to Brozičeviću daje žuti karton. Slovenska ekipa iskorištava momentum, okreće utakmicu i odlazi na nedostižnih 7:8.
U jutarnjoj utakmici za plasman od 5. do 8. mjesta susreli smo se sa vrlo dobrom ekipom iz "Osijeka". Osječani su vodili cijelu utakmicu, u jednom trenutku su imali i vodstvo 10:5. Međutim, naši mladići odbijaju priznati poraz. Stišću protivnika i u jednom trenutku dolaze na zaostatak od samo jednog gola (12:11). Četrdesetak sekundi prije kraja Lovro Knez krade loptu beku "Osijeka", Enrino Škiljan prepoznaje priliku za kontru i bježi svome igraču. Knez baca loptu Škiljanu, međutim na nesreću lopta radi "plisku" i dolazi ravno u ruke vrataru "Osijeka". Osječani mirno drže loptu u rukama do isteka napada, ugasivši našim mladićima svaku nadu u izjednačenje.
U posljednjem nastupu na turniru naši dečki pobijedili su "Marsoniju" iz Slavonskog Broda rezultatom 11:4, čime su osvojili 7. mjesto od 11 ekipa.
S jedne strane smo zadovoljni jer su dečki pokazali određenu kvalitetu i borbenost, zasluživši pljesak i čestitke okupljenih gledatelja, trenera i predstavnika klubova. S druge strane ostaje žal, budući turnir na kraju osvaja upravo "Gorica" koju smo u dvije utakmice imali "u konopcima". Inače, ovo je naš drugi nastup na ovome turniru. 2019. godine smo osvojili 10. mjesto u konkurenciji 12 ekipa. - izjavio je Brozičević.

crikva.hr

Podijelite