Mladi crikvenički vaterpolisti zamalo iznenadili u Puli

3. HRVATSKA VATERPOLSKA LIGA – SKUPINA RIJEKA

3. kolo: PULA - CRIKVENICA 8:5 (2:1, 2:2, 0:2, 4:0)

Pula, 26.7.2020. Plivalište "Mornar" na Valsalinama,. Sudac: Vekić (Rijeka)
PULA: Paris, Buić 1, Fabijanić, Čekada, Zdravković 2, Vitasović, Sović 2, Kosanović 2, Glavić, Orešković, Spagnolo, Pecirep, Deverman, trener Rača
CRIKVENICA: Stojčić Mureta, Pavlić, Galić, Škiljan 3, Kordiš 1, Blažičević, Knez 1, Domijan, Klarić Babić, Cvetković, Bosančić, Sučić, Miklić, Car, treneri Lončarić i Brozičević

Odličnu utakmicu odigrali su u Puli mladi crikvenički vaterpolisti, međutim dojam je da su pobijedili sami sebe. Pognute glave i tužni pogledi nakon utakmice najbolji su dokaz koliko je pozitivan rezultat bio blizu, a ipak toliko daleko.
Na samom početku utakmice „Pula“ kreće agresivno, čvrstim presingom guraju Crikveničane daleko od gola i s dvije polukontre dolaze do vodstva. U tom periodu bilježimo nerealizirani peterac Enrina Škiljana. U samoj završnici prve četvrtine Enrino se iskupio i svojim prvim golom smanjio rezultat (2:1).
„Pula“ bolje otvara i drugu četvrtinu i golom Sovića vodi 3:1. Nakon toga „Crikvenica“ mijenja obranu, s nekoliko vrsta zone paralizira napade domaćih i mirnom igrom u napadu preokreće rezultat. Enrino Škiljan hrabro je izveo i realizirao drugi peterac bez obzira na obranu domaćeg golmana u prvom pokušaju, a nakon toga realizirao i igrača više preciznim udarcem s poludistance. Na listi strijelaca mu se odličnim vijkom s pozicije centra pridružio Lovro Knez. Vodstvo „Crikvenici“ nakon odličnog uplivavanja donosi Vilim Kordiš (4:5).
Igrači Crikvenice počinju shvaćati da je pobjeda moguća. Obrana funkcionira savršeno na ponos stručnog stožera, ali u nastavku treće četvrtine redom nisu iskorištena dva igrača više i dvije kontre. Prema nepisanim zakonima sporta domaći iskorištavaju ponuđenu priliku i kažnjavaju neefikasnost u brojnim prilikama i nepotrebno povlačenje u obrani, te golovima Zdravkovića i Sovića ponovo vode (6:5).
Crikveničani gore od želje za ponovnim vodstvom i nižu promašaje. Umjesto jednostavnih akcija koje su ranije u utakmici donosile rezultat, na očaj potpuno promuklog trenera Lončarića koriste sve kompliciranija rješenja koja rijetko uspijevaju i puno iskusnijim ekipama.
Sreća potpuno okreće leđa gostima kad je Borna Stojčić Mureta obranio peterac Zdravkovića, ali se Zdravkoviću lopta odbija praktički na ruku za vodstvo „Pule“ 7:5.
U zadnje dvije minute „Crikvenica“ igra potpuno "va banque", ali lopta jednostavno neće u gol „Pule“. U zadnjim sekundama „Crikvenica“ prima još jedan gol nakon što je namjerno ostavljena mogućnost Puljanima da brzo i slobodno pucaju na gol kako bi se eventualnom obranom čim prije vratila lopta u naš posjed.
Prevelika želja i iracionalni strah od prve pobjede u seniorskoj konkurenciji vezali su ruke mladoj ekipi „Crikvenice“, ali dojam je da u zadnjem kolu na domaćem plivalištu možemo uzvratiti za poraz. – stoji u izvješću Gorana Ježića s utakmice u Puli.

Zoran Brozičević, Goran Ježić i Luka Lončarić

crikva.hr

Podijelite