Mladi crikvenički vaterpolisti u kampu Vaterpolo saveza PGŽ

Tijekom posljednjeg tjedna 2022. godine (od 27. do 30. prosinca) na bazenima Kantrida održan je kamp za mlađe kadete Vaterpolo saveza Primorsko-goranske županije. U radu kampa je sudjelovalo 50-ak mladih igrača (mlađi kadeti, igrači rođeni 2010. i mlađi) koji nastupaju za vaterpolske klubove s područja PGŽ, uključujući i igrače iz VK "Delfin" (Rovinj).

Intencija je bila uključiti što više djece iz naše regije kako bi se stekao uvid u njihove mogućnosti, te ujedno stekla nova saznanja i iskustva. Voditelj kampa bio je trener Marijan Pichler (VK "Primorje"), a tu su bili i treneri Zoran Klapan (VK "Primorje") i Zoran Brozičević (VK "Crikvenica").
Program rada kampa uključivao je osnovne tehničke elemente vaterpolskih, ali i plivačkih vještina, s puno međusobnog odigravanja trening – utakmica. Za polaznike kampa kao i njihove roditelje organizirana su i tematska predavanja. Tako je nutricionistica Tea Vrcelj djeci i roditeljima održala predavanje o prehrani sportaša, sportski psiholog Anđelko Botica o odnosu prema radu i ponašanju, funkcioniranju u grupi, odnosu trener-roditelj-dijete, dok je vaterpolski sudac Duje Čipčić posljednji dan kampa djeci odgovarao na pitanja koja se tiču pravila vaterpola i njihove praktične primjene.

U radu kampa sudjelovalo je i devet igrača VK "Crikvenica": Ivano Dijanić, Matija Paladinić, Adriano Čugalj, Dorian Car, Jakov Iličić, David Jurić, Sven Belić, Bruno Buovac i Mihael Ćurak. Adrian Miličić (bolest) i Božo Skočilić (ozljeda) nisu bili u mogućnosti sudjelovati.

- Dečkima je ovaj kamp svakako bio jedno dobro iskustvo. Upoznali su svoje vršnjake iz drugih klubova i stekli sliku o tome koliko naporno treba trenirati da bi se postigao rezultat. Ovi igrači predstavljaju budućnost našeg kluba. Cilj nam je dati im priliku kroz što više ovakvih kampova, turnira i utakmica da se razviju i postanu prvotimci. - rekao je Zoran Brozičević predsjednik kluba.

- Polaznici kampa sa Samirom Baraćem

crikva.hr

Podijelite