Mini turneja slovensko-hrvatske jazz supergrupe "Ratko Divjak Trio"

U nastavku festivala „Regional 2024“ sa svojom kvarnerskom mini–turnejom će nastupiti nedavno osnovana slovensko-hrvatska jazz supergrupa Ratko Divjak Trio u sastavu Igor Bezget – gitara, Tadej Kampl – bass i Ratko Divjak – bubnjevi.

Raspored koncerata:
nedjelja 07.07.2024. – Šilo (Placa)
ponedjeljak 08.07.2024. – Klimno  (Šterna)
utorak 09.07.2024. – Novi Vinodolski (Srićina kuća)

Početak svih koncerata je u 21:00, a ulaz je slobodan.

 Ratko Divjak je legendarni hrvatsko-slovenski bubnjar poznat po radu u najvažnijim hrvatsko slovenskim rock i jazz sastavima Dinamiti, September, Time, Sončna pot, "B. P. Convention"  … .  Od 1973. do 2013.  je bio bubnjar u Big Bandu RTV Slovenija. Njegovo sviranje je zabilježeno na nekih 10.000 snimki u glazbenoj arhivi RTV Slovenije.  
https://sl.wikipedia.org/wiki/Ratko_Divjak

Gitarist Igor Bezget je jedan od najvažnijih slovenskih jazz multiinstrumentalista i skladatelja. Hrvatskoj publici je najpoznatiji po desetogodišnjoj suradnji sa Zoranom Predinom u sklopu Predinovih pratećih sastava „Mar Django Quartet“ i „Adijo pamet“.
https://sl.wikipedia.org/wiki/Igor_Bezget

Basist Tadej Kampl diplomirao je na Konzervatoriju u Klagenfurtu, a studirao je još i u SAD i Indiji. Suirađivao je sa nekim od najpoznatijim imenima američkog jazza poput Archie Sheppa, Justin Browna, Jonathan Blakea, Dennis Irwina, Reggie Workmanna, Dave Liebermana, Lee Harpera kao i sa Pandit Suresh Talkawarom, najpoznatijim indijskim perkusionistom.
https://tadejkamplspatzi.com/?page_id=1198  

Podijelite