Mile Toljan najbolji na 16. "Kup braće Skomerža"

U subotu 14. listopada održan je 16. po redu ''Kup braće Skomerža'', natjecanje u udičarenju između učenika osnovnih škola Zvonka Cara i Vladimira Nazora. Natjecanje se održalo u sklopu progama Male škole ribolova koju vode članovi organizatora natjecanja PŠRD''Arbun'' i pod pokroviteljstvom Grada Crikvenice.
Organizator natjecanja je osigurao sektorske suce, jašku i kompletnu opremu za natjecatelje koji nisu imali vlastitu opremu. Lovilo se štapom s nove palade u trajanju od 3 sata, po sistemu ''ulovi i pusti''. Bodovao se svaki ulovljeni primjerak ribe.
Na natjecanje se odazvalo ukupno 9 učenika od drugog do osmog razreda, od toga 6 šestorica iz OŠ Zvonka Cara pod vodstvom prof. Ivane Hegeduš Crnčić i trojica iz OŠ Vladimir Nazor pod vodstvom prof Dinka Gračakovića.
Vrijeme je bilo idealno, sunčano s malo vjetra. Riba je grizla na početku i na kraju natjecanja. Ulovljeno je dosta špari, arbunića i lenača.
Najveću ribu, pirku od 20 cm i pojedinačno 1. mjesto sa 36 bodova ulovio je Mile Toljan iz OŠ Vladimir Nazor, 2. mjesto sa 33 boda osvojio je Toni Jadro (OŠ Zvonka Cara), a 3. mjesto sa 35 bodova osvojio je Sandro Mato Car također iz iz OŠ Zvonka Cara.
Ekipno 1. mjesto sa 7 bodova osvojili su Toni Jadro i Filip Malnar, 2. mjesto s isto 7 bodova osvojili su Sandro Mato Car i Ivan Matejčić svi iz OŠ Zvonka Cara, a 3. mjesto s 11 bodova osvojio je sam Mile Toljan iz OŠ Vladimira Nazora.
Ove godine titulu ukupnog pobjednika 16. "Kupa braće Skomerža" uvijerljivo je osvojila ekipa OŠ Zvonka Cara.

crikva.hr  

Podijelite