Mauro Lukšić i Siniša Budisavljević došli do zlata u sastavu reprezentacije Hrvatske na Svjetskom prvenstvu

U mjestu Sali na Dugom otoku jučer je završeno 53. Svjetsko prvenstvo za seniore i 17. Svjetsko prvenstvo za juniore u ribolovu iz usidrene brodice. Reprezentativci Hrvatske iskoristili su prednost domaćeg terena i dominantno su došli do naslova svjetskih prvaka u obje konkurencije, kako u momčadskim, tako i u pojedinačnim natjecanjima.
U konkurenciji seniora naslov pojedinačnog svjetskog prvaka osvojio je Marko Sikirić (“Zubatac”, Zadar) drugo mjesto osvojio je Ivan Galzina (“Zubatac”, Zadar), četvrti je bio David Pinezić (“Meduza”, Rovinj), a deseto mjesto zauzeo je Siniša Budisavljević, član “Tunere” iz Jadranova.
U momčadskoj konkurenciji Hrvatska je bila uvjerljivo prva, drugo mjesto pripalo je Italiji, a treći je bio Portugal. Natjecalo se ukupno 69 natjecatelja iz 13 zemalja.

U konkurenciji juniora (U-21) Hrvatska je bila još uvjerljivija, naime prvih pet mjesta pripalo je našim reprezentativcima, od kojih se Ivan Borovac (“3. maj”, Rijeka) okitio naslovom svjetskog prvaka. Drugo mjesto pripalo je Dilanu Mileti (“Galeb”, Raša), treći je bio Luka Gredičak (Zubatac”, Zadar), a bez medalje je nesretno ostao Mauro Lukšić član crikveničkog PŠRD-a “Arbun” koji je zauzeo četvrto mjesto.
Mauro je bio vrlo blizu postolju (imao je dva puta najbolji rezultat dana), međutim zlatnu medalju i naslov svjetskog prvaka osvojio je kao član reprezentacije Hrvatske koja je bila uvjerljivo najbolja.
U konkurenciji juniora nastupile su tri zemlje i 17 natjecatelja. Natjecanje je održano u akvatoriju Dugog otoka u organizaciji Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru.

Rezultati (seniori):
1. Marko Sikirić (Hrvatska)
2. Ivan Galzina (Hrvatska)
3. Paolo Volpini (Italija)
4. David Pinezić (Hrvatska)
10. Siniša Budisavljević (Hrvatska)
13. David Bajlo (Hrvatska)

Rezultati (juniori):
1. Ivan Borovac (Hrvatska)
2. Dilan Mileta (Hrvatska)
3. Luka Gredičak (Hrvatska)
4. Mauro Lukšić (Hrvatska)
5. Estera Bajlo (Hrvatska)

I. Šubat

Podijelite