Maturanti crikveničke gimnazije posjetili crikveničku gradsku upravu

Grad Crikvenica dvije godine je aktivno uključen u projekt „Grad za mlade“. Osnovna ideja uključenja u ovaj projekt bila je želja da se što veći broj mladih ljudi uključi u proces donošenja odluka. Jedna od aktivnosti provodila se i jučer, kada su učenici 4. razreda opće gimnazije Srednje škole dr. Antuna Barca iz Crikvenice, u pratnji profesora povijesti Ivana Trošelja posjetili gradsku upravu Grada Crikvenice. Učenike su dočekali službenici Grada Crikvenice te su ih proveli kroz urede.
Zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović maturantima je prezentirala rad i funkcioniranje Grada Crikvenice kao tijela jedinice lokalne samouprave. Pročelnice Jasminka Citković i Vjekoslava Glavan predstavile su dva temeljna akta Grada Crikvenice - Proračun i Prostorni plan.
Učenici su potom imali priliku posjetiti Gradsku vijećnicu, gdje su se upoznali s različitim aspektima procesa donošenja odluka. Nakon posjeta Gradskoj vijećnici, učenici su se uputili u Gradsku knjižnicu, gdje su imali priliku posjetiti poseban kutak namijenjen mladima. Djelatnice knjižnice srdačno su ih dočekale i pozvale da slobodno izraze svoje prijedloge za moguća gostovanja i druge aktivnosti u knjižnici, putem e-pošte, preko Facebooka ili osobno.
Ovaj posjet Gradskoj vijećnici i Gradskoj knjižnici pružio je učenicima priliku da se upoznaju s radom tijela jedinice lokalne samouprave te priliku da aktivno sudjeluju u obogaćivanju lokalne zajednice.

crikva.hr

Podijelite