Maškarani kotlići, tradicionalne povorke, "Koktelsi" i rukomet obilježili treći vikend maškara

Iza nas je treći maškarani vikend, skoro smo na polovici „Maškara 2020“, a protekle subote i nedjelje imali smo više maškaranih zbivanja u našem gradu.
Prvi put je održan Humanitarni maškarani obrtnički kotlić na Trgu Stjepana Radića. Šesnaest veselih ekipa iz raznih krajeva Hrvatske pokazalo je svoje kuharsko umijeće. Najbolji su gulaš skuhali obrtnici iz Stubice, drugo mjesto dijele ekipe iz Novoga Vinodolskoga i Vrbovskoga, a treće obrtnici iz Pakraca i ekipa Srednje škole dr. Antuna Barca Crikvenica. Prikupljeni će novac biti doniran upravo toj školi, i to za nabavu opreme. Ekipe su se družile i opustile  uz „Bribirske tamburaše“, a mnogi od njih su navečer bili u Gradskoj sportskoj dvorani gdje je održana maškarana zabava uz grupe „Point“ i „Koktelsi“.  

U nedjelju je program dječje maškarane povorke zbog najave kiše održan u Gradskoj sportskoj dvorani, uz sudjelovanje oko tisuću malih maškara, koje su predvodili crikvenički meštar Bene i njegova svita, mala maškarana svita i njihova kraljica (ove su godine to učenici iz Osnovne škole Vladimira Nazora Crikvenica), predstavnici Turističke zajednice Grada Crikvenice i Grada Crikvenice te gosti – meštar Toni i ovogodišnja kraljica Riječkoga karnevala Dora Pilepić. Sportskom se dvoranom ponosno prošetalo 12 grupa djece iz vrtića i osnovnih škola, a osim malih domaćina iz Crikvenice, Dramlja, Jadranova i Selca, stigli su mališani iz Bribira, Triblja, Kraljevice, Bakra, Hreljina, Škrljeva i Ogulina.  
Od 14:00 sati održana je tradicionalna velika maškarana povorka sa 30 grupa i oko 1.200 sudionika. Povorka se kretala od crikveničke gradske plaže do Trga Stjepana Radića gdje su se grupe predstavljale gledateljima. Sudionici tradicionalnih maškaranih povorki potom su ugošćeni u Gradskoj sportskoj dvorani u kojoj je bio postavljen veliki videozid na kojem su nazočni mogli gledati finale EP u rukometu između Hrvatske i Španjolske.
Poveznica rukometa i maškara bila je i u održavanju tradicionalnog rukometnog maškarani turnir za djecu od 6 do 11 godina, koji je, u organizaciji Primorske škole rukometa, održan u sportskoj dvorani OŠ Zvonka Cara.   

Podijelite