Marko Pavičić novi trener odbojkašica "Crikvenice"

1 - Marko Pavičić
2 - Alena Pavačić
3 - Marko Pavičić i Ivica Malatestinić, tajnik ŽOK-a "Crikvenica"
4 - Ivica Malatestinić i Alen Pavačić

Nakon gotovo 10 godina Alen Pavačić više nije trener odbojkašica "Crikvenice". Njegov rad u odbojci nije bio vezan samo uz naše odbojkašice, Pave je radio i u drugim klubovima, a njegovi planovi za budućnost su takvi da više ne može voditi odbojkašice "Crikvenice". U Klubu je ostavio ogroman trag, praktički je stvorio sadašnju uspješnu seniorsku ekipu i najdugovječniji je trener u povijesti ŽOK-a "Crikvenica". Za sav angažman u Klubu su mu izuzetno zahvalni i žele mu puno uspjeha u budućem radu.

Agilna klupska uprava predvođena predsjednikom Markom Škraljskym i tajnikom Ivicom Malatestinićem tražila je adekvatnu zamjenu Pavačiću i rješenje su pronašli u Osijeku. Za novog trenera izabrali su osječkog odbojkaškog stručnjaka Marka Pavičića.
Marko Pavičić je odbojkašku karijeru počeo u osnovnoj školi kao igrač, da bi od 2006.g. počeo trenersku karijeru u "Osijeku" kao pomoćnik Tomi Parunu. Potom je bio pomoćnik Miodragu Stojakoviću u ŽOK "Pivovara Osijek". 
Kao prvi trener vodio je ŽOK "Brda" iz Splita koji je uveo u Superligu, zatim je dvije godine radio u Poreču i do pandemije korone u Velikoj Gorici gdje je vodio HOK "Gorica". Zanimljivo je da je na jednom svjetskom i dva europska prvenstva vodio reprezentaciju Hrvatske u sjedećoj odbojci.

S ekipom "Crikvenice" počeo je raditi prošlog tjedna, evo kakvi si njegovi prvi dojmovi:
- Prvi dojmovi su jako lijepi, uprava ima pozitivan pristup i vrlo profesionalan odnos. Djevojke sam prvi put gledao na kadetskom prvenstvu u Zadru prije nekoliko mjeseci i smatram kako je riječ o perspektivnoj ekipi koja želi raditi i napredovati. Moj prethodnik Alen Pavačić je napravio dobar posao, ekipa je generacijski posložena, a sve su djevojke iz Crikvenice i okolice. Mislim da ovdje nastaje jedna lijepa odbojkaška priča.
Što se tiče ciljeva, nastojat ćemo iskoristiti priliku za ulazak u 1. B ligu i igrački napredovati. Jednako važno je još bolje raditi u klupskoj školi odbojke s ciljem stvaranja mladih odbojkašica. A kad to epidemiološke mjere dozvole raditi na dodatnoj popularizaciji odbojke, da bude čim više publike na našim utakmicama. - rekao je Marko Pavičić u prvom razgovoru za naš portal.

Podijelite