Marino Milićević osvojio dvije srebrne i jednu brončanu medalju na SP u Francuskoj

Sjajni crikvenički boćar Marino Milićević (trenutno igrač prvaka Hrvatske "Vrgorca") vratio se s netom završenog Svjetskog prvenstva u boćanju u francuskom St. Vulbasu s tri medalje.
Popularni "Kralj joga" kako Marina zovu u boćarskim krugovima, osvojio je dvije srebrne medalje, jednu u mješovitoj štafeti gdje mu je suigračica bila Komižanka Ria Vojković, a drugu u brzinskom štafetnom izbijanju zajedno s Darijanom Živolićem boćarom "Pule". Treća njegova medalja je brončana u brzinskom izbijanju.
Reprezentaciju Hrvatske na Svjetskom prvenstvu vodio je izbornik Jakovar Vjekoslav Matetić.
Ostali naši reprezentativci koji su sudjelovali na SP - Marin Ćubela, Pero Ćubela i Mateo Načinović nisu uspjeli doći do postolja.

U borbi za zlato Ria Vojković i Marino Milićević nisu uspjeli ponoviti dobar nastup iz polufinala te su rezultatom 54/59:50/57 izgubili od novih svjetskih prvaka Talijana Natalie Gamba i Ivana Soligona. Ovogodišnje srebro Vojković i Milićevića, koji od prošle godine sa SP-a iz francuskog Rumillyja imaju i zajedničku broncu, najveći je uspjeh hrvatskog boćanja u ovoj disciplini sa četiri SP-a u programu kojih je mix štafeta.
Jednaki uspjeh kao i mix štafeta ostvarili su Živolić i Milićević u muškim štafetama. U samom finalu nisu uspjeli ponoviti odlične rezultate iz četvrtfinala i polufinala te su sa 55/60:50/59 poraženi od aktualnih svjetskih rekordera (61/62) i sada već dvostrukih uzastopnih svjetskih prvaka Francuza Alexandrea Chirata i Frederica Marsensa.
Nakon bronce koju zajedno imaju sa EP-a 2019. iz talijanskog Alassia za Darijana i Marina je ovogodišnje srebro prva zajednička medalja na SP-a u štafetnom izbijanju.
Hrvatska je prema vrijednosti osvojenih medalja na ovom SP-u zauzela peto mjesto, iza Francuske, Italije, Argentine i Slovenije, dok je prema bodovanju FIB-e, u kojem se valoriziraju plasmani na prvih osam mjesta u svakoj disciplini, Hrvatska zauzela četvrto mjesto, ponovno iza Francuza, Talijana i Slovenaca.

crikva.hr

Podijelite