Marino Milićević: Očekujem dobar rezultat na Svjetskom prvenstvu

1 - Marino Milićević

Rano jutros hrvatski boćarski reprezentativci predvođeni izbornicima Čedom Vukelićem i Vjekoslavom Matetićem otputili su se na put dug 1.000 kilometara do francuskog grada Martiguesa. 
U Martiguesu, udaljenom četrdesetak kilometara od Marseillesa, održat će se od utorka 13. do subote 18. rujna prvo od dva ovogodišnja Svjetska prvenstva u boćanju, na kojem će nastupiti najbolji svjetski boćari u juniorskoj (U18), mlađeseniorskoj (U23) i dijelom seniorskoj konkurenciji. Drugi dio seniorskog SP održat će se u talijanskom Alassiju sredinom listopada.
Seniori će se natjecati u mješovitim štafetama i u muškom brzinskom izbijanju na tri pozicije, a za reprezentaciju Hrvatske nastupit će Ria Vojković ("Labin") i Bruno Kraljić ("Istra Poreč") te Marino Milićević ("Biston", Baška Voda).
Najiskusniji među njima, trenutno ponajbolji hrvatski boćar Crikveničan Marino Milićević nastupit će u brzinskom izbijanju i u Francuskoj očekuje dobar rezultat:
- Naporno sam radio cijelo ljeto i dobro pripremljen odlazim na najveće svjetsko natjecanje. Očekivanja i nadanja su uvijek mjesto na postolju, ali na natjecanju se svašta može dogoditi, svatko svakog može pobijediti. Konkurencija je žestoka, dolaze najbolji - Slovenac Aleš Borčnik, Francuz Guillaume Abelfo i Talijan Mauro Roggero su svakako najpoznatiji među njima. Ali, što god da se dogodi ne mogu si ništa zamjeriti, dolazim maksimalno spreman, ljeto sam podredio pripremama za Svjetsko prvenstvo. Ići ću korak po korak, nadam se najboljem.
Inače, Marino je od prošle godine igrač hrvatskog prvaka u boćanju "Bistona" iz Baške Vode, u kojem su i braća Pero i Marin Ćubela, Ante Grančić i drugi vrsni boćari. S učinkom od 91% uspješnosti Marino je najbolji igrač lige, a "Biston" je ušao u završnicu među 4 najbolja europska boćarska kluba.
- Vrlo sam zadovoljan u "Bistonu", sve štima, uvjeti su odlični, kao i atmosfera u momčadi. Vjerujem da ćemo i u klupskoj konkurenciji postići velike rezultate. - optimističan je Marino.

Uz seniore na SP nastupaju i mlađi seniori (U23) u disciplinama pojedinačno klasično, parovi, precizno i brzinsko izbijanje, a u sastavu reprezentacije Hrvatske su Karlo Šaban ("Sveti Jakov"), Luka Gašpar ("Zrinjevac") i Ivan Ćorić ("Naklice"). Juniori (U18) se natječu u disciplinama pojedinačno klasično, parovi, precizno i štafetno izbijanje, a za reprezentaciju Hrvatske će igrati Lovro Šipek ("Sveti Jakov"), Filip Klarić ("Sveti Jakov") i Žarko Jerčinović ("Drivenik").
Nastupe naših boćara pratit ćemo redovno na našem portalu i svima želimo puno uspjeha.

crikva.hr


-   

Podijelite