Marino Milićević nakon pripetavanja ostao bez finala u brzincu, Luka Gašpar u finalu preciznog

1 - Marino Milićević
2 - Luka Gašpar i izbornik Vjekoslav Matetić

Samo jedna pogođena boća više nedostajala je Marinu Milićeviću za plasman u finale discipline brzinsko izbijanje (seniori) na SP u Martiguesu. U jutrošnjoj polufinalnoj utrci Marino i njegov protivnik Francuz Guillaume Abelfo postigli su identičan rezultat, pogodili su 47 boća (Marino od 51, a Abelfo od 50 izbačaja).
Slijedilo je dodatno pripetavanje od dvije i pol minute u kojem je Abelfo bio koncentriraniji i uspio je na polovici utrke napraviti prednost od dvije boće prednosti. Marino je pokušao dostići tu prednost, ubacio je u maksimalnu brzinu, ali Francuz više nije griješio i na kraju je sa 23 pogođene boće u odnosu na Marinovih 19 ostvario plasman u finale.
Marinu je za utjehu pripala brončana medalja, još jedna u njegovoj kolekciji s najvećih svjetskih boćarskih natjecanja, na čemu mu upućujemo čestitke.
U drugom današnjem polufinalu Luka Gašpar je ponovio odlične dosadašnje izvedbe u preciznom izbijanju (U23). Napravio je 26 punata, najviše od četvorice polufinalista i večeras će se za naslov svjetskog prvaka boriti protiv Talijana Gabrielea Graziana koji je napravio 24 punta.
Sada slijedi polufinale u preciznom izbijanju (U23) u kojem će se Filip Klarić boriti za ulazak u finale. Želimo mu svu sreću.

Marino Milićević

Ivica Šubat

Podijelite