Marino i Karlo kreću u borbu za odličja na Svjetskom prvenstvu u boćanju za seniore u Turskoj

Jučer su počela natjecanja na Svjetskom prvenstvu u boćanju za seniore koje se do subote održava u turskom gradu Mersinu. Izbornik Vjekoslav Matetić u sastavu reprezentacije Hrvatske ima Karla Šabana ("Sveti Jakov"), Marina Milićevića te braću Peru i Marina Ćubelu (svi "Biston"), a trener reprezentacije je Valter Ivančić.
U sastavu hrvatske reprezentacije nažalost nije i Bruno Kraljić ("Istra Poreč") koji je zbog privatnih razloga bio primoran otkazati nastup praktički u posljednji trenutak.
Vođa hrvatskog izaslanstva u Mersinu je predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza Denis Peršić, a na prvenstvu će suditi i naši međunarodni suci Boris i Oliver Nadenić.  Prvenstvo u Mersinu biti će po drugi put zajedničko u volo boćanju za seniore i raffa boćanju za seniorke i seniore na kojem će nastupiti više od 200 boćarica i boćara iz 35 zemalja.

Hrvatski predstavnici imaju relativno povoljan ždrijeb.
U disciplini par klasično nastupaju Marin Ćubela i prvi put za seniorsku reprezentaciju Karlo Šaban, u skupini su s predstavnicima USA i Latvije, a prvo kolo su slobodni.
U disciplini pojedinačno klasično Marin Ćubela je u skupini s Estonijom i Markom i ovdje je Marin prvo kolo slobodan.
U disciplini bližanje i izbijanje u krug Pero Ćubela je u skupini s Alžirom i Crnom Gorom i on također u prvom kolu slobodan.
Pero nastupa i u disciplini precizno izbijanje u kojem izbija pet igrača po seriji, u prvoj seriji Peri će protivnici biti predstavnici Japana, Slovenije, Francuske i Švicarske, a ukupno je prijavljeno 28 igrača.
U brzinskom izbijanju Marino Miličević nastupa u 6. seriji (tri igrača po seriji) zajedno s predstavnicima Crne Gore i Alžira, a ukupno je prijavljeno 19 igrača.
U štafetnom izbijanju Marino i Marin izbijaju u 5. seriji, a ukupno je prijavljeno 18 štafeta.

Podijelite