Margareta i Ružica među najboljim odgajateljicama u Hrvatskoj

1 - Margareta Bozović Devčić i Ružica Biljman
2 - Na dodjeli priznanja u Zorin domu u Karlovcu

Jučer je u Karlovcu, u maloj dvorani Gradskog kazališta Zorin dom održana dodjela Priznanja „Zvone“ na kojoj su  sudjelovale nominirane odgajateljice Margareta Brozović Devčić i Ružica Biljman iz Centra za pružanje usluga u zajednici “Izvor”, Selce. 
Priznanje “Zvone” dodjeljuje se odgajateljima u sustavu alternativne skrbi za djecu u znak zahvalnosti, prepoznavanja i vrednovanja njihovog osobitog doprinosa životima djece i mladih s iskustvom života u alternativnoj skrbi.
Priznanje se ove godine dodjeljuje prvi put, a nosi ime Zvonimira Tonšetića jednog od mnogih odgajatelja koji su svoj posao shvaćali kao poziv i kojeg su njegovi kolege, djeca i mladi jako voljeli. Zvonimir je bio socijalni pedagog koji je radio u Centru za odgoj djece i mladeži Karlovac, SOS Zajednici mladih Velika Gorica i Centru za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor. Koristio je svaku priliku da zagovara prava djece/mladih u sustavu socijalne skrbi. Nažalost, Zvone je početkom 2021. godine preminuo što je potaknulo grupu od četiri stručnjaka u području alternativne skrbi (prof. dr. sc. Branka Sladović-Franz, doc. dr. sc. Anja Mirosavljević, dr. sc. Toni Maglica i dr. sc. Sunčana Kusturin) i dvije osobe s iskustvom života u alternativnoj skrbi (Kruno Topolski i Damir Barto) da pokrenu Priznanje “Zvone”.
Dobitnice Priznanja "Zvone" su Merisande Pjerabon (Dom za djecu Lipik) i Radmila Sekanić (Dječji dom Vrbina Sisak), a uz Margaretu i Ružicu bile su nomnirane i  Daniela Ančić Žunić (Centar za pružanje usluga u zajednici Lipik), Irena Pendl (Centar za pružanje usluga u zajednici Lipik), Goranka Gunjević (Centar za pružanje usluga u zajednici Lipik) Marko Bodiš (Odgojni dom Mali Lošinj).

Odgajatelji iz Centra Izvor na dodjeli Priznanja "Zvone"

crikva.hr

Podijelite