Mali likovni umjetnici iz OŠ Vladimira Nazora redaju uspjehe

U OŠ Vladimira Nazora stigle su sjajne vijesti za male likovne umjetnike. Na 3. likovno-literarnom natječaju „Melitino proljeće“ koji organizira Osnovna škola Oroslavlje uz pokroviteljstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja i Krapinsko – zagorske županije učenik 3. a razreda Aron Halasz osvojio je izvrsno 1. mjesto u kategoriji učenika 3. i 4. razreda. Tema ovogodišnjeg natječaja bila je „Proljetna basna – mimikrija“, a pristiglo je čak 1077 likovnih radova iz 138 škola Republike Hrvatske. Aronova mentorica je učiteljica Maja Lončarić.

Na Međunarodnu izložbu dječjih likovnih radova „Lidice“, čija je tema ove godine bila „Ples“, pristiglo je više od 16 000 radova iz cijeloga svijeta, a od toga 305 iz naše domovine. Na tom su natječaju također sudjelovali učenici OŠ Vladimira Nazora koji su postigli zapažene rezultate.
Počasnim priznanjem odlikovani su Jakov Dernovšek, Karla Jurić, Ani Knez i Emi Mujanović, a njihova je mentorica učiteljica Suzana Kljuš. Šumarski institut organizirao je natječaj pod nazivom „Šume za budućnost“ te je na natječaj pristiglo 587 radova, a rad učenice Erine Hyseni dobio je posebnu nagradu za kreativnost, a nastao je pod mentorstvom učiteljice Suzane Kljuš.

Nagrade i priznanja na likovnim natječajima u ovoj školskoj godini pokazatelj su da se u OŠ Vladimira Nazora potiče dječja mašta i kreativnost te se odgajaju pravi mali likovni majstori.

Foto: Šume za budućnost (Erina Hyseni)

Jasmina Manestar

Podijelite