Maja Perhat učenica generacije u Osnovnoj školi Zvonka Cara

1 - Maja Perhat, učenica generacije Osnovne škole Zvonka Cara
2 - Desiree Pečaver, ravnateljica Škole
3 - Dobitnici jubilarnih nagrada za rad u školstvu
4,5 - Nagrađeni najbolji učenici
6 - Mia Kalafatić izvela je himnu na pianinu
7 - Svečani program učenika Škole

Svečanom sjednicom Učiteljskog vijeća u petak 3. lipnja obilježen je Dan Osnovne škole Zvonka Cara.
U prigodnom obraćanju nazočnima ravnateljica Desiree Pečaver je istakla da ove godine 353 učenika Škole prelazi u viši razred, od čega 270 učenika u matičnoj školi u 6 odjela nižih i 8 odjela viših razreda, te 33 učenika u PŠ Selce u 3 razredna odjela. Ukupno 50 učenika je u područnom odjelu „Thalasotherapia“ gdje se omogućuje kontinuitet nastave djeci iz cijele Hrvatske koja dolaze na liječenje u crikveničku ustanovu.

Svi učenici koji su dosegli županijsku i višu razinu školskih natjecanja, a takvih je u OŠ Zvonka Cara velik broj, nagrađeni su od strane Grada Crikvenice
Školski odbor od 1998. godine dodjeljuje priznanja učiteljima i djelatnicima škole, pa su tako svi mentori dobili su simboličan dar zahvale – ružu, a priznanje učiteljima za vrstan stvaralački rad i zapažena postignuća s učenicima dobili su učitelji Ivana Hegedüs Crnčić, Rešad Mujkanović i Ivo Tkalec čiji su učenici postigli zapažena postignuća na državnom natjecanju ili do 5. mjesta na županijskim natjecanjima.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodjeljuje zaposlenicima u školstvu jubilarne nagrade, a ove su ih godine dobili Alison Mavrić, Ivana Hegedüs Crnčić i Zineta Džebo (za 5 godina), Marijana Barac Tomić (za 10 godina), Damir Donadić (za 15 godina) te Tereza Rukober i Divna Miškulin ( za 20 godina rada u školstvu).

Najsvečaniji trenutak Svečane sjednice bila je dodjela nagrade uzornom učeniku generacije koji se na kraju školske godine bira između učenika osmih razreda. Uzorni učenik je onaj koji je sve razrede završio s odličnim uspjehom (s prosjekom od najmanje 4,80) i u svim razredima imao uzorno vladanje. Za uzornog učenika može biti izabran onaj koji je svojim primjerenim ponašanjem i sustavnim radom u školskim i izvannastavnim aktivnostima razvio kreativnost, nadahnuće i stvaralaštvo, te uznio ugled Škole u Gradu, Županiji i Republici Hrvatskoj. Ako je više učenika koji zadovoljavaju gore navedene uvjete, najboljim učenikom i uzornim učenikom proglašava se učenik koji je bio bolje plasiran na natjecanjima i smotrama propisanim Katalogom natjecanja i smotri Ministarstva prosvjete i športa.
Učenici koji su zadovoljili kriterije iz Statuta i ušli u „utrku“ za učenika generacije su Maja Perhat, Nika Raguž, Matea Pađen i Antonio Rubčić.
Za učenicu generacije Osnovne škole Zvonka Cara u školskoj godini 2016./2017. proglašena je Maja Perhat koju je Grad Crikvenica nagradio priznanjem i srebrnjakom s motivom Petra i Katarine Zrinski.

Svečana sjednica imala je i zabavni program koji su izveli učenici Škole, a posebno impresivna bila je izvedba himne Republike Hrvatske na pianinu učenice 7.a razreda Mije Kalafatić.

crikva.hr

Podijelite