Luka Crikvenica poprima novu vizuru – projekt dogradnje iz dana u dan sve bliže realizaciji

Nakon nešto više od godinu dana od početka radova na projektu „Dogradnja luke otvorene za javni promet županijskog značaja – luka Crikvenica“, izveden je i uređen temeljni nasip zapadnog lukobrana na približno dvije trećine ukupne duljine lukobrana te je izvedeno svih pet betonskih utvrdica.
Riječ je o projektu vrijednom 33 milijuna kuna, čijom će se realizacijom zadovoljiti svi sigurnosni zahtjevi za nesmetano odvijanje županijske brodske linije Crikvenica-Šilo (otok Krk) koja je od velike važnosti za stanovništvo otoka.
Napredak dosadašnjih radova zabilježen je dronom i dostupan na YouTube kanalu ŽLU Crikvenica (https://www.youtube.com/watch?v=4CIeiuivH-o&feature=youtu.b)
- Zadovoljan sam dinamikom radova na gradilištu te, unatoč manjim nepredvidivim događajima koji su česti na ovako složenim infrestrukturnim građevinama, vjerujem kako ćemo projekt realizirati u skladu s planiranim rokovima. Reakcije lokalne zajednice su zaista pozitivne, svakodnevno razgovaramo s našim sugrađanima koji već sada, iako projekt nije u cijelosti realiziran, vide pomake u gradnji. Trenutno smo u fazi postavljanja betonskih blokova na dionici između prvog i drugog tlocrtnog loma, te preopterećenja istih kako bismo pratiti njihovo slijeganje. Također preopteretili smo i sve izgrađene betonske utvrdice na poziciji novog lukobrana i na Maloj paladi. - istaknuo je ravnatelj Županijske lučke uprave Crikvenica Mario Kružić te dodao kako se istovremeno u pogonu tvrtke „GP Krk“ proizvode rasponski elementi i valobrani ekrani za zapadni lukobran i gat Mala palada.

Projekt će gotovo u cijelosti biti financiran sredstvima Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. u okviru specifičnog cilja – povećanje dostupnosti naseljenih otoka za njihove stanovnike, te sredstvima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za razvoj luka otvorenih za javni promet.
Radove izvodi Zajednica ponuditelja koju čine Izgradnja d.o.o. iz Crikvenice, BSK commerce d.o.o. iz Rijeke i DSS obrt za izgradnju hidrograđevinskih objekata i podvodne radove iz Crikvenice.

crikva.hr

Podijelite