Ljetni odbojkaški kamp "Crikva za 10" najmlađih crikveničkih odbojkašica

1 - Najmlađe crikveničke odbojkašice, polaznice Kampa

Jedan od najbolje organiziranih klubova u našem Gradu, Ženski odbojkaški klub "Crikvenica", po prvi puta je za svoje najmlađe članice organizirao cjelodnevni Ljetni odbojkaški kamp pod nazivom CRIKVA ZA 10.
Kamp se održava u Crikvenici svakog dana od ponedjeljka do petka u razdoblju od 27. lipnja do 8. srpnja.
Svakog dana s aktivnostima se započinje u 8:30, a završava u 16:30 sati. Uz dva odbojkaška treninga dnevno, polaznice se kupaju i zabavljaju u moru. Za njih je svakoga dana organiziran ručak, a u pauzi između ručka i poslijepodnevnog treninga u posjetu im dolazi neki „gost iznenađenja“, tj. neka vrhunska mlada sportašica ili sportaš iz različitih sportova
U zanimljivom druženju s poznatim sportašima najmlađe odbojkašice mogu puno saznati o načinu kako se dolazi do sportskih uspjeha i što znači biti vrhunski sportaš
U utorak je polaznice Kampa je posjetilo troje vrhunskih sportaša. Svoja sportska iskustva djevojčicama su prenosili odbojkašica Natalia Natalia Strózik, te rukometaši Paulo Grozdek i Bartosz Wojdak.

Natalia Strózik je bivša odbojkašica, Poljakinja, koja je u sezoni 2016./17. kao članica ekipe Odbojkaškog kluba Budowlani Łódź osvojila naslov viceprvakinja Poljske. Natalia je od 2010. do 2013. godine bila standardna kadetska i juniorske reprezentativka Poljske. Njen najveći sportski uspjeh je osvojeno 4 mjesto na kadetskom prvenstvu svijeta u Turskoj na kojem je nastupala u odbojkaškoj reprezentaciji Poljske.

Paulo Grozdek, je aktivni rukometaš, Crikveničan koji trenutno nastupa za Rukometni klub MSPR Siodemka Miedz Huras Legnica u Poljskoj. Paulo je rukomet počeo trenirati u Rukometnom klubu "Crikvenica" kada je imao 6 godina. U svojoj 20 godina dugoj rukometnoj karijeri Paulo je nastupao za rukometne klubove Crikvenica, Bribir i Zamet iz Rijeke, a 2017. godine svoju rukometnu karijeru je nastavio u inozemstvu i to u Poljskoj i Njemačkoj. Njegov najveći uspjeh u karijeri je nastup za ekipu "Zameta" iz Rijeke u 3. pretkolu kupa EHF. U Poljskoj je nastupao za rukometni klub iz Kalisza koji se je natjecao u poljskoj Superligi. Najznačajnije inozemne sportske uspjehe Paulo je ostvario u sezoni 2017./18. kada je kao član ekipe osvojio 6. mjesto u poljskoj rukometnoj Superligi i plasirao se u polufinale kupa Poljske. U sezoni 2018./19. uvršten je u sedmorku jednog kola na poziciji lijevog vanjskog igrača. U sezoni 2020/21 jedno je kratko vrijeme nastupao za RK Senj, međutim ubrzo se vraća u Poljsku gdje i danas aktivno igra rukomet.

Bartosz Wojdak, je aktivni rukometaš, Poljak, nastupa za Rukometni klub Spr Stal Mielec, koji se natječe u poljskoj rukometnoj Superligi. Zajedno s njim u tom klubu igra i Antonio Pribanić, rukometaš iz Rijeke. Bartosz je i odličan igrač rukometa na pijesku, sa svojim je klubom 5 puta osvojio naslov prvaka Poljske u rukometu na pijesku, osvojio je naslov klupskog viceprvaka Europe i reprezentativac je Poljske u rukometu na pijesku.

U polusatnom druženju polaznice Kampa su postavile nekoliko zanimljivih pitanja svojim gostima, a na kraju je zajednički zaključak svih da se samo strpljivim, upornim i vrijednim radom mogu postići vrijedni sportski rezultati. U konačnici, život je kao i sport, sastoji se od pobjeda i poraza, veselja i razočarenja, zato je važno već u mladim danima početi se baviti sportom i biti ustrajan. Bavljenje sportom, između ostalog, može biti dobra priprema za lakše snalaženje u životu i za lakše prevladavanje većine životnih izazova.

Druženje najmlađih odbojkašica i vrhunskih sportaša

crikva.hr

Podijelite