Lea Pijevac nagrađena na Hrvatskom dječjem festivalu

Učenica sedmog razreda OŠ Vladimira Nazora Lea Pijevac nastavlja nizati nagrade na natječajima literarnog stvaralaštva. Od 150 pristiglih pjesama na natječaj Hrvatskog dječjeg festivala stručno povjerenstvo u sastavu: Snježana Babić Višnjić, predsjednica Hrvatskoga društva književnika za djecu i mlade, Silvija Šesto, suvremena hrvatska književnica te Nikolina Baletić, prof. hrvatskoga jezika i književnosti i urednica literarnog dijela Festivala, odabralo je 27 pjesama za 27. zbornik Hrvatskoga dječjeg festivala, a među odabranima našla se i pjesma „Duboko iz duše“ koju je napisala Lea Pijevac inspirirana stihovima Duša moja čaroban je kraj Antuna Gustava Matoša čiju 150. obljetnicu rođenja slavimo ove godine.  
Lea  i njezina mentorica Jasmina Manestar pozvane su na svečanu dodjelu priznanja u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog u Zagreb gdje je Lea kazivala svoju pjesmu pred poznatim hrvatskim književnicima. Nazočila je i dodjeli priznanja dvojici zaslužnih skladatelja za promidžbu stvaralaštva za djecu, Alfiju Kabilju i Branku Starcu, a upoznala je uz uvažene članice povjerenstva i umjetnika Branka Bogunovića Pifa koji je bio ovogodišnji pokrovitelj likovnog oblikovanja festivala.
U pratnji mentorice i roditelja koji su Lei velika podrška, nagrađena učenica uživala je u festivalskom koncertu na kojemu je nastupilo 23 dječja zbora iz cijele Hrvatske. Organizatori Hrvatskog dječjeg festivala ističu kako se radi o jedinstvenom dječjem festivalu koji svake godine okuplja oko tisuću sudionika, pri čemu se kroz rad sa djecom i stimuliranje prezentacije njihovih talenata i kvaliteta potiču razvojne mogućnosti i utire put stvaranju budućih pjevača, skladatelja, slikara i pjesnika.
Hrvatski dječji festival održan je pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Grada Zagreba, a visoki pokrovitelj ove godine bio je predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković.

crikva.hr  

Podijelite