Lea Brnić, Jakovarka u STK "Mladost" iz Petrinje

Lea Brnić

Već treću sezonu mlada stolnotenisačica iz Jadranova Lea Brnić nastupa za Stolnoteniski klub „Mladost“ iz Petrinje, u 1. hrvatskoj ligi stolnotenisačica – istok.
Kad je u utorak 29.12.2020. razoran potres pogodio Sisačko-moslavačku županiju s epicentrom 3 km jugozapadno od Petrinje, Lea je bila u Jadranovu, no s posebnim emocijama proživljava katastrofu u Petrinji:
- U Petrinji imam puno prijatelja i poznanika s obzirom na to da sam od jeseni 2017. godine igračica Stolnoteniskog kluba „Mladost“ iz Petrinje. Jako me pogodila nesreća koja je zadesila žitelje Petrinje i okolice, a teško mi je i zamisliti da moje klupske kolegice i trener praktički više nemaju krov nad glavom te kakve su sve strahote proživjeli. Naravno da su im moji roditelji odmah ponudili pomoć i pozvali ih da dođu u Jadranovo, ali ljudi se teško odvajaju od svog doma, pa makar i u okolnostima kakve su sada. Nadam se da će se situacija popraviti koliko god je to moguće, premda svakoga dana slušamo o novim potresima.

Kako je došlo do toga da igraš za „Mladost“ iz Petrinje?
- Kao nadarena mlada stolnotenisačica iz „Svetog Jakova“ sam prije četiri godine, još dok sam bila u 8. razredu osnovne škole, prešla u zagrebački „Dr. Časl“, najjaču stolnotenisku ekipu u Hrvatskoj. Potom sam prešla u TIS, onda u GSTK „Zagreb“, a na dvojnu registraciju sam igrala za „Sveti Jakov“.
Kako je mladoj igračici dosta teško nametnuti se u jakoj seniorskoj konkurenciji tražila sam klub gdje bih mogla igrati, pa je dogovorom trenera došlo do toga da od sezone 2017./2018. igram za „Mladost“ iz Petrinje. Klub je tada bio u Superligi najjačoj ženskoj stolnoteniskoj ligi iz koje smo nesretno ispali, pomalo raritetno, voljom ždrijeba, jer smo u svemu bili jednaki s ekipom „Bjelovara“. Od tada smo u 1. hrvatskoj ligi stolnotenisačica – istok, a nakon prvog dijela prvenstva zauzimamo prvo mjesto na ljestvici.

Školu pohađaš u Zagrebu, kako je onda izgledao tvoj angažman u Petrinji?
- Tako je, u Zagrebu pohađam sportsku gimnaziju, sada sam završni razred i stanujem u učeničkom domu. U Petrinju sam odlazila jednom tjedno na trening i na utakmicu i tada bih boravila kod suigračice i prijateljice Lucije Dankić. To je dobro funkcioniralo i bila sam vrlo zadovoljna s klubom i ljudima. Imali smo planove za povratak u Superligu, ali eto, u desetak sekundi potresa se sve promijenilo i nažalost ništa neće biti kao prije.

Što planiraš sada?
- Moji su planovi vezani u prvom redu uz završetak srednje škole, a onda bih željela studirati psihologiju. Nastavit ću trenirati i igrati stolni tenis, ja sam naravno i dalje igračica „Mladosti“ bez obzira na to kako će se situacija razvijati. U cijeloj priči je nažalost i nezaobilazni Covid 19 te epidemiološke mjere kojima ćemo se morati prilagođavati. Teško je zato nešto konkretno planirati, ali najvažnije je da život ljudima u Petrinji i okolici bude bolji koliko god je to moguće. – rekla je Lea.

Pomoć za Stolnoteniski klub „Mladost“ iz Petrinje

Hrvatski stolnoteniski savez i STK "Mladost" Petrinja pokreću akciju za pomoć našim članovima s područja Banovine, koju su nedavno pogodili jaki razorni potresi. Koordinator cijele akcije je Robert Ramušćak, trener i igrač kluba te djelatnik PU Sisačko-moslavačke:
- Došlo je do znatnog oštećenja zgrade u kojoj se nalazi prostor za treniranje našeg kluba. Navedena zgrada ide sigurno u rekonstrukciju, a moguće je da bude i srušena s obzirom na to da se čeka konačan stav statičara, čime smo vjerojatno na duže vrijeme izgubili mogućnost normalnog funkcioniranja. Uz STK „Mladost“ Petrinja vezano je desetak petrinjskih obitelji, čija je imovina porušena ili znatno oštećena ovim užasavajućim potresima.
Dragi stolnoteniski prijatelji, našega grada Petrinje jednostavno više nema, a sama obnova i eventualni povratak građana trajat će godinama. Vezano uz mnogobrojne upite oko pomoći obavještavamo vas da je STK „Mladost“ Petrinja, na inicijativu i u suradnji s Hrvatskim stolnoteniskim savezom, otvorio poseban kunsko-devizni žiro račun pod nazivom „Potres 2020 - Za Petrinju i Petrinjce - STK 'Mladost' Petrinja za uplatu financijskih sredstava.
Sredstva će biti isključivo korištena za pomoć sportašima i sportskim djelatnicima STK „Mladost“ Petrinja te njihovim obiteljima, kao i drugim obiteljima s područja Grada Petrinje, za stvaranje normalnih životnih uvjeta, kao i vraćanje u funkciju sportskog objekta, odnosno dvorane STK „Mladost“ Petrinja.
Osobno se obvezujem, po okončanju prikupljanja financijskih sredstava i prosljeđivanja istih ugroženim obiteljima, podnijeti izvješće s podacima o ukupno prikupljenim financijskim sredstvima te na koji način će biti raspodijeljena, sukladno odluci Izvršnog odbora STK „Mladost“ Petrinja.
Koristim ovu priliku da vam se svima zahvalimo na svemu do sada učinjenom, podršci i brizi, toplim riječima, solidarnosti, humanosti, jer bez vas ne bi uspjeli izdići se iz svega ovoga. – izjavio je Robert Ramušćak.

Račun za pomoć STK "Mladost" Petrinja:

STK MLADOST PETRINJA Robert Ramušćak
POTRES 2020 - ZA PETRINJU I PETRINJCE - STK ' MLADOST' PETRINJA
MATIJE GUPCA 2 44250 PETRINJA
IBAN računa: HR46 2340 0091 5111 1167 0

Stolnoteniski klub "Mladost" Petrinja

Podijelite