Kraljevički Trio RI-Play predstavio pjesmu "Kad krene jesen"

Kraljevički glazbeni trojac Trio RI-Play predstavio je nedavno prvu autorsku pjesmu "Kad krene jesen" snimljenu zajedno sa spotom krajem ovoga ljeta. Trio Ri-Play čine Željko Grujičić, Matija Gluhak i Toni Markovski, a od Željka smo saznali veiše o njihovom djelovanju:

- Kao Trio RI-Play oformili smo se u lipnju ove godine i prvi nastup nam je bio u Uvali Scott, u night clubu "White Horse", gdje smo na otvorenju kluba pratili Nives Celzijus. Iako kao trio egzistiramo tek četiri mjeseca, sva trojica imamo višegodišnje glazbeno iskustvo i sviranje u različitim bendovima i formacijama. Sviramo, doslovno sve, repertoar nam je vrlo raznovrstan, dakle od primorskih, dalmatinskih, slavonoskih, ličkih, pop-rok, narodnih, domaćih i stranih pjesama i sviramo u raznim prigodama, u klubovima, beach barovima, vjenčanjimaa ...
Ovu raznovrsnost nam omogućava upravo to što sva trojica imamo veliko iskustvo i što sva trojica pjevamo. Od lipnja na ovamo smo imali puno nastupa po klubovima na otvorenom, doslovno svaki tjedan, a nekad i po tri svirke tjedno, što je puno s obzirom da kratko postojimo i s obzirom na ovu nesretnu situaciju, (korona), u kojoj su muzičari i bendovi jako pogođeni.

Kako je nastala pjesma "Kad krene jesen"?

- Što se tiče same pjesme, pjesma je nastala još u prosincu 2016.g., ali nekako je situacija za snimanje sazrijela tek kad smo se nas trojica okupili zajedno. Za pjesmu i spot, možemo slobodno reći da su proizvod "made in Kraljevica" jer svi ključni ljudi koji su sudjelovali u realizaciji ovoga projekta su iz Kraljevice: autor teksta i glazbe Goran Drča, Alan Crnković u čijem studiju je snimana, autor aranžmana Frane Frleta te snimatelj spota Ranko Frka. Prateće vokale je otpjevala Andrina Frleta, uz moju malenkost koja je iz Kraljevice, dok je Matija Gluhak s Hreljina i Toni Markovski s Viškova.

Kakvi su vaši planovi za dalje?

- U pogledu naših planova, 6.11. imamo nastup caffe baru "Loco" u Šmriki gdje smo redovito jednom mjesečno te 10.11. u Črišnjevu kod Žarka Žeželića Prdele na Martinju.
Snimanju ćemo se vratiti iza Nove godine pošto u pripremi imamo jednu novu pjesmu za koju ocjenjujemo da bi mogla biti i bolja od ove, jednako pamtljivu melodiju koja ima i vrlo dobar tekst nabijen emocijom. - rekao je Željko Grujičić.

https://www.youtube.com/watch?v=Tg6jpga1nhc

Sa snimanja: Alan Crnković, Frane Frleta, Željko Grujičić, Toni Markovski i autor Goran Drča

Podijelite