Kostrenjani pobjednici 3. "Kupa Istre i Kvarnera"

1 - VK "Crikvenica"
2 - VK "Opatija 1981"
3 - VK "Jadran", Kostrena

Fantastično vrijeme i toplo more zadnjeg vikenda u rujnu omogućili su da se na plivalištu u Crikvenici, povodom Europskog tjedna sporta, odigra 3. vaterpolski" Kup Istre i Kvarnera".
Vaterpolo klub "Crikvenica" kao organizator pozvao je više ekipa, ali su se zbog visokog datuma koji je ušao u jesen i straha od nepovoljnih uvjeta odazvali samo najbliži susjedi i sportski prijatelji iz VK "Opatija 1981" i VK "Jadran" Kostrena.Prvu loptu na turniru podbacio je Karlo Stipanić, crikvenička i hrvatska vaterpolska legenda. Pobjedu na turniru je osvojio stabilni 1B. ligaš "Jadran" čiji sastav je gotovo garantirao pobjedu, a mlade ekipe "Opatije" i "Crikvenice" su im bili dostojni protivnici.
U utakmici između "Jadrana" i "Opatije" koja je odlučivala o prvom mjestu "Jadran" je poveo 5:0, ali "Opatija" se nije dala i na samom kraju je utakmicu učinila vrlo zanimljivom. Konačni rezultat 6:4.

"Crikvenica" je lišena pomoći nekoliko standardnih igrača zbog bolesti i ozljeda prema svom običaju krenula u grču (0:5 nakon prve četvrtine protiv "Opatije", na kraju 5:11), ali se dizala iz četvrtine u četvrtinu. U utakmici protiv favorita "Jadrana" iz Kostrene gotovo cijelu prvu četvrtinu za "Crikvenicu" je  odigrao Krešimir Zubčić i pokazao klasu što je crikveničkoj mladosti dalo dodatan impuls da pruže dobru i borbenu partiju.
Sve je nekako podsjećalo na obračune ovih ekipa u vremenima ljetne druge lige, a uskoro će se ponoviti u zimskoj 1.Bl igi, ali nažalost na bazenu na Kantridi.
Titulu najboljeg strijelca turnira dijele iskusni Domagoj Maček iz "Jadrana", te mladi Len Dujmić iz "Opatije" i Vilim Kordiš iz "Crikvenice".

Po završetku turnira uslijedilo je druženje članova svih ekipa uz tradicionalni roštilj na kojem su glavne konce držali Janko Dunđerović i Goran Saftić, uz muziku maestra Dejana Blažičevića.

Rezultati:
Crikvenica - Opatija 5:11 (0:5, 2:3, 1:2, 2:0)
Jadran - Opatija 6:4 (1:0, 4:0, 1:2, 1:2)
Crikvenica - Jadran 5:11 (2:4, 2:3, 1:2, 1:2)

Konačni poredak: 
1. JADRAN
2. OPATIJA
3. CRIKVENICA

Sastavi:
Jadran Kostrena: Toni Krolo, Ivan Dragičević 3, Leo Kordić 1, Domagoj Maček 4, Dominik Abramović 2, Karlo Brnečić, Domenico Jureša, Vedran Juršević 3, Lorenzo Maršanić 1, Igor Cuomo 3, Antonio Čače, Vedran Rukavina, Marijan Mihajić, Sanjin Travnikar, Marko Šarić, trener: Kristijan Šunjić

Opatija: Nikola Milošević, Dario Biščević 1, Niko Vukelić 1, Dominik Kolak 2, Len Dujmić 4, Lucijan Dujmić 3, Luka Saftić 3, Ivan Ivanković, Filip Sklepić 1, Ivan Butorac 1, Toni Smokvina, trener: Danijel Kancijanić

Crikvenica: Borna Stojčić Mureta, Marko Novkovski, Ante Sučić 2, Fran Pavlić, Lovro Knez 3, Krešimir Zubčić, Žan Roko Domijan, Dejan Blažičević, Lucas Pavlić, Enrino Škiljan 2, Vilim Kordiš 4, Andrija Miklić, trener: Luka Lončarić 

crikva.hr

Podijelite